[Vacatures] JCDecaux zoekt een Marketing Intelligence & Research Specialist

[Vacatures] JCDecaux zoekt een Marketing Intelligence & Research Specialist

JCDecaux is per direct op zoek naar een:

Marketing Intelligence & Research Specialist

Momenteel hebben wij een mooie vacature in ons Data & Tech team, bestaande uit 4 collega’s, dat onderdeel uitmaakt van ons Sales & Marketing team (35 personen). Hoor jij thuis in een dynamisch en internationaal familiebedrijf en wil jij de kans grijpen om in het leukste Sales/Marketing/Innovate team te werken van Amsterdam? Lees dan snel verder! Wij zoeken per direct een enthousiaste collega: Marketing Intelligence & Research Specialist

Wat ga je doen?

 • Je vertegenwoordigt de belangen van het medium buitenreclame en van JCDecaux in het bijzonder in de technische commissie van het Buitenreclame Onderzoek. In de technische commissie worden beslissingen genomen over de invulling van het bereiksonderzoek, zoals het veldwerk, steekproeftrekking, doelgroepen en het gebruik van databronnen.
 • Je analyseert de data uit het Buitenreclame Onderzoek en Nederlands Media Onderzoek en adviseert het commercieel MT en de afdeling Externe Betrekkingen hoe we ons netwerk kunnen aanbieden aan de markt en verder kunnen optimaliseren.
 • Voor complexe analyse schakel je met de datacruncher in ons team. De data analyst voorziet jou van de juiste dashboards en analyses en jij weet de inzichten te vertalen naar concrete adviezen en aanbevelingen, zowel intern als extern.
 • Je initieert projecten waarmee we op locatieniveau data verzamelen en de betrouwbaarheid van data rondom ons (digitale) netwerk verbeteren en verder kunnen segmenteren (Wifi tellingen, Lidar, mobiele data, Adsquare)
 • Je coördineert onderzoek naar de effectiviteit van buitenreclamecampagnes. De onderzoeks- resultaten vertaal je tot een heldere rapportage en presenteer je aan het salesteam en externe relaties.
 • Je weet alles van de tools die door onze internationale data-afdeling DataCorp worden opgeleverd en enthousiasmeert je collega’s van Sales en Marketing en relaties hierover
 • Je bent partner van onze internationale data-afdeling DataCorp en helpt hen dataproducten te testen en verbeteren
 • Je bent ons interne kenniscentrum op het gebied van onderzoek en data. Collega’s doen graag een beroep op jouw kennis en nemen je mee naar hun afspraken
 • Je bent gesprekpartner van onderzoeksafdelingen bij mediabureaus/adverteerders en onderzoeksbureaus
 • Je onderhoudt contact en deelt kennis met collega’s uit andere JCDecaux landen

 

Wat vragen wij?

 • Analytisch vermogen
 • Communicatief sterk
 • HBO of WO afgeronde opleiding richting Techniek (ir) of Marketing, Commerciële Economie, Econometrie, Bedrijfskunde of soort gelijk.
 • Je hebt een aantal jaar werkervaring op het gebied van (media)onderzoek & data
 • Je bent een pro in Excel en ervaring met Power BI is een pré
 • Je kan je makkelijk software-systemen eigen maken
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift


Waar kun je op rekenen?

 • Een afwisselende fulltimebaan (op basis van 40 uur per week) met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij één van de leukste Out-of-Home (buitenreclame) bedrijven met een fijne, no-nonsense werkomgeving én toffe collega’s als bonus.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op verlenging;
 • Veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling en de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen;
 • Een prima arbeidsvoorwaardenpakket: salaris conform JCDecaux functiehuis, inschaling afhankelijk van werkervaring, leeftijd en opleiding. Verder o.a. pensioenregeling, 25 vakantiedagen, vitaliteitsdagen en eventueel niet-rokendag.

 

Wie wij zijn?

Ons werk spreekt miljoenen mensen aan! In 2023 hebben wij een netwerk van minimaal 1000 displays op de beste plekken in de top steden van Nederland. Tijdens het wachten op de bus, net voordat je de supermarkt in gaat, als je over een druk kruispunt rijdt. Iedere bewoner en bezoeker van deze steden komt, bewust of onbewust, regelmatig in contact met het digitale netwerk van JCDecaux. Met duizenden Abri’s en Mupi’s (bus- en tramhaltes en vrijstaande informatiezuilen) en honderden Billboards is JCDecaux ook prominent aanwezig in vrijwel alle grote steden van Nederland.

JCDecaux is wereldwijd marktleider op het gebied van modern en functioneel stadsmeubilair. Door unieke ruilovereenkomsten aan te gaan met gemeenten beschikt JCDecaux over een landelijk netwerk van reclameobjecten. In ruil voor gratis stadsmeubilair en het onderhoud daarvan, geven steden JCDecaux het recht om de beschikbare reclameruimte in deze objecten te exploiteren.

De locaties van onze objecten zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd. JCDecaux biedt de mogelijkheid om via dit netwerk zoveel mogelijk Nederlanders te bereiken met uiteenlopende creatieve reclame-uitingen. Lichteffecten, volledig bestickerde Abri’s of uitingen waarbij Billboards en Abri’s veranderen in luchtkussens, koelkasten of laptops? Met JCDecaux is alles mogelijk.

Solliciteren

Wil jij op gesprek komen bij ons? Stuur dan jouw CV en laat ons vooral per mail weten waarom je graag bij JCDecaux wilt werken. Klik op de ‘solliciteren’ button of stuur je korte motivatie en cv naar werkenbij@jcdecaux.com.

www.jcdecaux.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.