Marketing Report
[Vacatures] NRC zoekt een Marketeer Journalistiek vacatures

[Vacatures] NRC zoekt een Marketeer Journalistiek

NRC is per direct op zoek naar een:

Marketeer Journalistiek

NRC opereert in een medialandschap dat in razend tempo verandert en zit zelf ook bepaald niet stil. Dat vraagt wat van onze organisatie en onze mensen. Wil jij bijdragen aan de verdere groei en digitale transformatie van NRC? En heb je passie voor marketing, journalistiek en digitale platformen? Dan is dit de baan waar je naar op zoek bent!

Wat ga je doen als marketeer journalistiek?

In deze functie zet je onze journalistieke parels in de schijnwerpers. We investeren volop in onze journalistiek. Een recent voorbeeld is onze uitgebreide onderzoeksgroep, die de komende jaren thematisch onderzoek zal doen en vele Tegels zal lichten. Daarnaast investeren we in nieuwe manieren om deze journalistiek te verspreiden: denk aan de tientallen podcasts die we publiceren, onze eigen NRC audio app, nieuwe spraaktechnologie die het mogelijk maakt om alle artikelen te luisteren en meer dan 20 journalistieke nieuwsbrieven. In jouw rol zul je deze vernieuwingen onder de aandacht te brengen van onze abonnees en doelgroep, zodat ze onze journalistiek nog intensiever gebruiken en de impact ervan nog groter wordt. 

Een aantal verantwoordelijkheden:

  • Het promoten van onze podcasts en audio-app, journalistieke vernieuwingen en digitale features bij onze bestaande abonnees en doelgroep;
  • Je ontwikkelt daarvoor campagnes met inzet van onze eigen media, externe media, PR, social media en e-mail marketing;
  • Je werkt hiervoor nauw samen met o.a. de redactie, team social en team nieuwsbrieven;
  • In samenwerking met het digitale media team denk je na over hoe onze journalistiek het best gepresenteerd kan worden op onze digitale platformen;
  • Onze journalistiek onder de aandacht brengen bij andere mediaorganisaties om impact te vergroten.

 

Je werkt in team klantwaarde op de afdeling consumentenmarkt. Dat team is verantwoordelijk voor het verhogen van de waarde voor en van onze abonnees. De afdeling werkt volgens de Agile principes, hanteert de SCRUM-methodiek en bestaat naast jou uit een teamlead, drie marketeers en een data-analist.

Dit is een uitdagende en innovatieve rol waarin je je beweegt door heel NRC en je snel veel kunt leren. Je bent geen radertje in een machine, maar een cruciale speler in een enthousiast en professioneel team bij een prachtig mediabedrijf met een hoge innovatiesnelheid en korte lijnen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Wat breng je mee?

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring met commerciële communicatie via online- en offlinekanalen;
  • Sterke affiniteit met journalistiek en digitale gebruikerservaring/ UX;
  • Ervaring met Agile/SCRUM is een pré.

 

Je bent een marketing- en communicatiespecialist, met een groot hart voor journalistiek en goed gevoel voor digitale gebruikerservaring. Je bent proactief en werkt makkelijk samen met verschillende type mensen (zoals journalisten, developers en data-analisten). Je bent resultaatgericht, zelfstartend en zorgt voor een goede afstemming met je team en overige betrokkenen.

We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de organisatie. Bij ons kun je zijn wie je wilt zijn. Want van elkaars verschillen kunnen we leren. Het motto Lux et Libertas (Licht & Vrijheid) maakt deel uit van de beginselen en cultuur van NRC.

Wat mag je van ons verwachten?

Buiten dat de basiszaken prima geregeld zijn (salaris, vakantiedagen, NS Businesscard die je ook privé mag gebruiken, etc.) krijg je een leuke baan met veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen rol in te vullen. Tegelijkertijd sta je er niet alleen voor en heb je voldoende mensen om je heen om mee te sparren. Je werkt op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam op het Rokin met op de 6e etage een dakterras met uitzicht over de stad en hebt de mogelijkheid om regelmatig vanuit huis te werken. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academie.

Mediahuis NRC

Je komt te werken bij één van de mooiste mediabedrijven van Nederland: Mediahuis NRC. De uitgever van NRC, nrc.nl en NRC Audio, met meer dan 200 journalisten, een rijke historie, sterke passie en gedrevenheid in het hartje van Amsterdam. Meer dan 80 procent van de inkomsten van NRC komt van de ruim 300.000 abonnees. Het merendeel heeft een digitaal abonnement, vaak in combinatie met de weekendkrant. NRC is een dynamisch mediabedrijf, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. NRC is onderdeel van Mediahuis.

Contactgegevens

Bij interesse kun je solliciteren door een motivatiebrief en cv hier. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jacob Bours, j.bours@nrc.nl.

www.nrc.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief