Marketing Report
[Vacatures] NRC zoekt een Online redacteur (freelance)

[Vacatures] NRC zoekt een Online redacteur (freelance)

NRC is per direct op zoek naar een:

Online redacteur (freelance)

NRC zoekt een online redacteur voor de functie van samensteller. Op freelance basis, voor gemiddeld twee dagen/avonden per week.

Wat je gaat doen

Samenstellers brengen NRC-journalistiek zo goed, snel en aantrekkelijk mogelijk bij onze lezers. Ze stellen de homepage samen: ze maken nieuwskeuzes en bepalen hoe de homepage die dag het beste aansluit bij het nieuws en de behoefte van de bezoekers van onze site en app. Ze maken alternatieve koppen bij stukken om te testen wat meer lezers aanspreekt. Daarnaast schrijven ze de drie grootste algemene nieuwsbrieven van NRC: de Vandaag-, Middag- en de 5om5 -nieuwsbrief. Je werkt als samensteller aan de Middentafel, in het hart van de NRC-redactie, en hebt geregeld contact met vrijwel alle andere redacties.

Wie we zoeken

We zoeken redacteuren met een intrinsieke interesse in nieuws, uitstekende taalbeheersing en een goed gevoel voor online journalistiek. Dat betekent: je volgt de actualiteit op de voet, kan verhalen aantrekkelijk en creatief presenteren en dat doe je in onberispelijk Nederlands. Je haalt plezier uit het scherp analyseren van data, zodat artikelen het publiek krijgen dat ze verdienen. Je bent leergierig en weet dat alles altijd beter kan. Een journalistieke opleiding is geen vereiste, maar journalistieke ervaring is wel een pre. Je bent gemiddeld twee dagen in de week beschikbaar voor diensten overdag, in de avond en soms in het weekend.

Wat we bieden

Een inspirerende, professionele werkomgeving aan het Rokin in Amsterdam. Een reisvergoeding en maaltijden tijdens avonddiensten. Een goed starterstarief. Leermogelijkheden in de vorm van cursussen aan de NRC Academie en/of deelname aan het mentorprogramma.

Hoe kun je solliciteren?

We ontvangen graag je sollicitatie (t.a.v. Marie-Louise Schonewille, chef Middentafel). We vragen je daar om het volgende in te sturen:

  • Jouw cv
  • Motivatiebrief: waarom denk je dat je geschikt bent voor de functie van samensteller?
  • NRC vindt het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redactie. Wat zou jij bijdragen aan de redactie, waarvan je vermoedt dat we het nog niet zo veel hebben?

 

Heb je vragen over de functie of de procedure, stuur dan een mailtje naar Marie-Louise Schonewille, chef Middentafel: ml.schonewille@nrc.nl of solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief