Marketing Report
[Vacatures] Ticketveiling is op zoek naar een Director E-commerce, Sales en Marketing

[Vacatures] Ticketveiling is op zoek naar een Director E-commerce, Sales en Marketing

Ticketveiling is per direct op zoek naar een:

Director E-commerce, Sales en Marketing

Sinds de lancering in 2011 is Ticketveiling.nl uitgegroeid tot één van de grootste webshops voor vrijetijdsbesteding in Nederland. Voor de consument bieden wij 24/7 een ruim aanbod tickets, arrangementen en producten aan op onze website. Ticketveiling.nl is zeer onderscheidend waar het gaat om een uitgebreid aanbod en uitstekende servicegerichtheid richting de consument. Wij zetten onze klanten op nummer 1 en boeken ieder jaar een gezonde groei. Heb jij aantoonbare commerciële ervaring binnen de e-commerce branche, weet je hoe online marketing werkt en bezit je goede management skills? Dan nodigen wij je uit om op deze uitdagende baan te solliciteren!

Over het bedrijf

Ticketveiling.nl is onderdeel van Hillenaar. Deze onderneming is gevestigd in een modern kantoor in Leiderdorp en bestaat uit de volgende bedrijven:

 

De groep bestaat dus uit vijf ondernemingen die onderling intensief samenwerken. We streven zoveel mogelijk naar synergie. Er worden bijvoorbeeld tickets via barters met buitenreclame binnengehaald die vervolgens via de sites worden verkocht. Daarnaast zijn we met de eigen events leverancier van de sites en promoten we onze producties via de eigen outdoor media. Alles grijpt in elkaar en we profiteren van de afzonderlijke sterke punten van elke onderneming. In totaal werken er zo’n 65 mensen op het kantoor (onderverdeeld per BV). Daarnaast zijn alle HR-zaken, office management, IT en finance centraal geregeld.

Voor alle bedrijven geldt dat ze heel snel groeien. Hillenaar Outdoor behoort inmiddels tot de vijf grootste ‘Out of Home-aanbieders in Nederland (met onder meer billboards, reclamemasten, abri’s en een sterke focus op digitale media). De sites groeien eveneens razendsnel in zowel bereik als volume in tickets. Onze eventstak produceert jaarlijks onder meer World of Dinos (grootste dino-expo van Europa) en Wintercircus Utrecht (tijdens de kerstvakantie bij de Jaarbeurs). Social Friendz is relatief nieuw in onze groep. Dit is een social influencer bureau met een focus op influencers die een bereik hebben tussen 2.500 en 100.000 volgers.

Elk bedrijf heeft een eigen Commercial Director die het team aanstuurt en de resultaten bewaakt. Bij Ticketveiling.nl zoeken we nu iemand voor deze dynamische en uitdagende rol.

Functieomschrijving:

Als Director E-commerce, Sales en Marketing heb je een grote verantwoordelijkheid en een breed takenpakket. Zo heb je de dagelijkse leiding en ben jij eindverantwoordelijk voor de afdelingen Marketing, Sales (zowel Account Management als ontwikkeling New Business), Customer Services en Business Intelligence binnen Ticketveiling.nl en ben jij verantwoordelijk voor het behalen van de algemene doelstellingen en jaarplannen. Daarnaast signaleer je eventuele knelpunten en stel je tijdig verbeterplannen op. In deze rol is het van belang dat je een analytische blik hebt (zowel op financieel als organisatie niveau), een ware teamleider en -speler bent, je goed kunt inleven in de verschillende afdelingen en je daarbij opstelt als een verbindende factor binnen de organisatie. Je hebt een krachtige persoonlijkheid, maar weet met jouw charisma precies hoe je onze collega’s moet enthousiasmeren om hen zo goed mogelijk te laten presteren. Uiteraard heb je een zeer commerciële instelling en kennis van de markt en zie je met jouw drive mogelijkheden om Ticketveiling.nl nog verder te laten groeien.

De organisatie van Ticketveiling.nl bestaat momenteel uit ongeveer 20 vaste medewerkers en je rapporteert aan de Algemeen Directeur.

Het gaat om een zeer uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief. Ons team is jong, gedreven en enthousiast en de werkplek is heel modern en trendy. De lijnen zijn erg kort en we schakelen snel zonder dat er voortdurend ellenlange meetings aan vooraf gaan. De cultuur is pragmatisch en doelgericht.

Wat vragen wij

  • Je hebt een wo- of hbo-werk-/denkniveau en hebt minimaal een opleiding in een commerciële, economische, online marketing of organisatorische richting positief afgerond.
  • Je bent een leidinggevende persoonlijkheid (je biedt mensen duidelijkheid, maar ook ruimte) en je hebt daarin minimaal 4 jaar ervaring (bij voorkeur binnen de e-commercebranche).
  • Je kunt goed conceptueel denken en planmatig werken.
  • Je hebt aantoonbare saleservaring.
  • Je bent fulltime beschikbaar.
  • Je weet hoe online marketing werkt (onder meer toepassing van affiliates, Adwords, SEO en SEA).
  • Je hebt kennis van data-analyses en Google Analytics.
  • Je bent een echte aanpakker en een doener, je werkt zelf dus keihard mee; let’s go for it!
  • Je behoudt goed overzicht en weet op tijd bij te sturen daar waar nodig.

 

Solliciteren

Spreekt dit jou aan, pas jij goed in een jong team en voldoe je aan het bovenstaand profiel? Dan zoeken we jou! Stuur dan je motivatiebrief en cv naar: Ellen Berk via werken@ticketveiling.nl of bel 071- 519 05 99 als je meer wil weten over de werkzaamheden.

www.ticketveiling.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieAbonneer je op onze nieuwsbrief