Marketing Report
Val extra op in een luchtkussen envelop! nieuws

Val extra op in een luchtkussen envelop!

Moet je regelmatig een breekbaar of kwetsbaar object versturen en vraag je je af hoe je dat het beste kunt doen? Grote kans dat je dan uitkomt bij noppenfolie. Want dankzij de bijzondere eigenschappen van dit schokbestendige materiaal bescherm je je spullen optimaal. Sterker nog: om het je makkelijker te maken, kun je ook gebruikmaken van kant-en-klare luchtkussen enveloppen. Dan heb je een verzendenvelop en een perfecte bescherming in één. Wel zo efficiënt! In dit artikel vertellen we je graag meer over de verrassende en soms creatieve mogelijkheden van luchtkussen enveloppen. Waar moet je op letten, waar kun je ze voor gebruiken en waar kun je ze kopen?

Eenvoudig principe

De constructie van een luchtkussen envelop is eigenlijk altijd hetzelfde. Terwijl de buitenzijde kan bestaan uit allerlei materialen, van wit tot gekleurd papier, is de binnenzijde altijd gevoerd met noppenfolie (ook wel bubbeltjesfolie genaamd). Deze noppen of bubbeltjes zijn gevuld met lucht, waardoor de folie je kostbare producten tijdens de verzending uitstekend kan beschermen tegen schokken of beschadigingen. Je ziet dan ook dat dit type enveloppen vaak worden gebruikt om kwetsbare producten te verzenden. Denk aan CD’s, USB sticks, opladers en dergelijke. Zolang het maar in een luchtkussen envelop past, kun je er in feite élk product veilig mee verzenden. Een goede luchtkussen envelop is ook voorzien van een zelfklevende strip, waarmee je de envelop snel en eenvoudig kunt sluiten. Dat scheelt tijd, wat zeker fijn is als je je product naar veel adressen tegelijk wilt sturen. En omdat luchtkussen enveloppen superlicht zijn, kun je de verzendkosten ook nog eens lekker laag houden. Ten slotte is het goed om te weten dat je de papieren buitenkant en de noppenfolie prima kunt scheiden, wat weer prettig is voor het milieu.

De ene luchtkussen envelop is de andere niet

Heb je eenmaal besloten om voor een bubbeltjes envelop te gaan, dan is de vraag natuurlijk: valt er nog wat te kiezen? Het antwoord is: zeker weten! Er zijn sowieso vele standaard witte papieren luchtkussen enveloppen op de markt, maar ook opvallende gekleurde kraft luchtkussen enveloppen en zelfs hele luxe metallic exemplaren. Daarbij zijn de witte enveloppen vaak de meest voordelige keuze, terwijl je met de gekleurde varianten extra de aandacht kunt trekken. Dat kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn als je een belangrijke mailing wilt versturen en zeker wilt weten dat je opvalt tussen de rest van de post. Verder kun je de meeste varianten naar wens laten bedrukken (denk aan je logo, je huisstijl of een speciale actiebedrukking), waardoor ze nog eens dubbel de interesse kunnen opwekken bij de ontvanger. Dat bedrukken hoeft niet duur te zijn, er zijn aanbieders die dat al vanaf 100 stuks voor je willen doen.

Welke bubbels moet je kiezen?

Voordat je je keuze maakt, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. De meeste witte bubbelenveloppen zijn gemaakt van 80grs hoogwaardig wit kraftpapier. Misschien zegt dat je niets, maar dat is ongeveer hetzelfde papiergewicht als gemiddeld kopieerpapier. Alleen is kraft een stuk steviger en daardoor erg geschikt voor een verzendverpakking. Sommige gekleurde varianten zijn er ook in 170grs kraft papier, wat uiteraard nóg steviger aanvoelt. Met het oog op het milieu zijn alle 80grs varianten overigens FSC-gecertificeerd. Qua formaat heb je de meeste opties bij de witte enveloppen, zodat er altijd wel een formaat is dat bij jouw product of mailing past. Bij de gekleurde en ECO metallic enveloppen is de formaatkeuze beperkter, maar daar staat het voordeel van extra impact tegenover. De inhoud van je zending krijgt immers meteen een opvallende uitstraling en dat is een recept voor een hoge respons. Dat geldt zeker voor de trendy ECO metallic enveloppen, die je ook heel goed kunt gebruiken als geschenkverpakking.

TIP! Vaak worden bij luchtkussen enveloppen de binnenmaten gegeven. Maar door de bubbelfolie valt de binnenzijde kleiner uit, dus we raden je aan om altijd voor een iets ruimere envelop te gaan. Houd ook rekening met de dikte van de inhoud en de buitenzijde, want sommige grotere formaten vallen buiten het maximum brievenbusformaat in Nederland. En dan kunnen de verzendkosten ineens wel oplopen!

Goed en toch goedkoop

Er zijn verschillende aanbieders van luchtkussen enveloppen en vanzelfsprekend heb je bij de ene meer keus en opties dan bij de andere. Ook zijn er soms behoorlijke prijsverschillen tussen de aanbieders. Dat zijn wel zaken om rekening mee te houden, zeker als je van plan bent om grotere aantallen te bestellen. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat voordelig ook automatisch ondermaats betekent. Er zijn beslist online aanbieders die een hoogwaardige en gegarandeerde kwaliteit koppelen aan een lage prijs. Dat je vervolgens uitkomt bij misschien wel dé specialist van Nederland, zou ons niet verbazen. Daar kun je immers niet alleen rekenen op een gunstige prijs, maar ook op een ruim assortiment en een snelle levering. Bovendien kun je er terecht voor een professioneel advies en een betrouwbare service. Wat wil je nog meer?

Abonneer je op onze nieuwsbrief.