Marketing Report
Verkade kiest voor Chuck Studios

Verkade kiest voor Chuck Studios

Na een competitieve pitch met meerdere creatieve production companies heeft Verkade voor Chuck Studios gekozen. De food advertising specialist met kantoren in Amsterdam, Londen, Los Angelos en Moskou heeft een nieuwe Culinaire Identiteit ontworpen voor Verkade, bekend van producten als Maria, Café Noir en San Francisco. De concurrentie in deze categorie is groot.

Olaf van Gerwen, Global Creative Director van Chuck Studios: ‘Er woedt al jaren strijd in de koekjesstraat in de supermarkt. Verkade blijft goed overeind omdat ze kunnen leunen op een prachtige geschiedenis en traditie. Maar je moet blijven vernieuwen. Terugkijkend op het proces vind ik de grootste stap die genomen is dat we in overleg met het team de keuze hebben gemaakt de producten de hoofdrol te geven, en niet de verpakking. De producten zijn echte iconen van de Nederlandse koffietafel.”

Chuck Studios heeft het merk laten zien dat het de wijze van afbeelden van de producten moet coderen. Op basis van de tagline Eén hap en je bent thuis is er vanaf nu altijd een hapje uit een Verkade-koekje. Het hapje wordt op die manier een distinctive brand asset. Het is tevens een subtiele manier om de consument in het beeld te brengen. Er net achter zien we altijd een stapel koekjes. Die stapel representeert het gevoel van thuis: daar heerst gulheid, openheid en ontspanning. De wijze waarop de producten nu weergeven worden zal ook op de verpakkingen terugkomen. Verder zijn kleuren, invalshoeken, uitsneden en belichting gecodeerd zodat een consistent beeld ontstaat.

Laurie van Zeeland, Marketing Manager Koek & Chocolade bij Koninklijke Verkade: “We zijn heel content dat we met Chuck Studios en TBWA\NEBOKO, die de comms voor hun rekening nemen, een prachtige stijl hebben kunnen neerzetten. Er staan hele mooie dingen te gebeuren voor Verkade en het geeft houvast om de door Chuck Studios ontwikkelde Culinaire Identiteit als een bijbel te gebruiken tijdens deze reis.”

www.chuckstudios.com
www.verkade.nl


Abonneer je op onze nieuwsbrief