Marketing Report
Vice Media Group opent kantoor in de metaverse

Vice Media Group opent kantoor in de metaverse

Virtue Worldwide, het creatieve bureau van Vice, heeft een kantoor geopend voor Vice Media Group in de metaverse. Het virtuele gebouw wordt beschikbaar gesteld aan meerdere branches van Vice Media Group waaronder Virtue Worldwide en Vice, en zal dienen als permanent onderkomen voor Vice Media Group in Decentraland.

Het initiatief hiervoor is genomen door Virtue Futures - de innovatie afdeling binnen Virtue Worldwide die merken helpt te innoveren binnen nieuwe platformen, technologieën en omgevingen op cultureel relevante manieren. In 2021 lanceerde het Virtue Futures team de eerste NFT van Coca-Cola, waarmee het eerste betekenisvolle voorbeeld werd gesteld van hoe merken en bureaus gebruik kunnen maken van die technologie.

De omgeving, gebouwd in het open, digitale platform van Decentraland, zal dienen als het virtuele innovatie lab van het bureau. Teams kunnen hier experimenteren met NFT's, DAO's en Web 3.0 en inzichten direct toepassen voor merken die graag impact willen maken.

Morten Grubak, Global ECD Innovation van Virtue Futures: "De creatieve mogelijkheden in de metaverse zijn ontzettend interessant en aangezien we al bezig zijn merken te helpen navigeren in deze nieuwe omgeving is het logisch om er een eigen kantoor te hebben. Door te werken met de internationaal gerenommeerde architecten van BIG is deze visie een nieuwe werkelijkheid geworden."

Het Decentraland HQ dient als centraal knooppunt in de samenstelling van het internationale, grenzeloze Virtue Futures team. Hier kunnen klanten en collaborators elkaar ontmoeten voor briefings, presentaties en in-situ demonstraties van recente projecten. De ruimte toont een breed scala aan digitale experimenten en heeft daarnaast verstopte extras voor nieuwsgierige bezoekers - waaronder een directe route voor jonge creatievelingen om een selectie aan gerenommeerde, internationale Meta-Mentors te bereiken. Het dient daarnaast ook als lanceerplatform voor digitaal veldonderzoek met betrekking tot de sociologie van digitale gemeenschappen.

Het virtuele gebouw is ontworpen door Bjarke Ingels Group, het baanbrekende architectenbureau achter The Pyramid in Manhattan en Google’s Mountain View north Campus.

Nancy Dubuc, CEO van Vice Media Group: "VICE heeft altijd midden in cultuur gestaan en zich op plekken bevonden waar ons publiek is. Dit is een nieuw gebied met potentieel en we zijn wederom trots om grenzen te verleggen."

Chris Garbutt, Co-President van Virtue Worldwide: "We vergroten de mogelijkheden van wat merken kunnen doen in de metaverse om doelgroepen nieuwe en impactvolle ervaringen mee te geven. We zien Virtue Futures als een speelplaats waar we kunnen blijven innoveren vanaf de eerste rang."

Adam De Cata, Head of Partnerships bij Decentraland:We zien een enorme interesse van zowel grote als kleine spelers, maar voor veel van de meer verankerde spelers gaat het meer om zeggen dat je het gedaan hebt dan oprecht deelnemen aan onze gemeenschap. Daarom vinden we het ontzettend leuk om te zien dat twee iconische organisaties - BIG en Virtue - ook echt in Decentraland duiken met een oprechte toewijding."

www.virtueworldwide.com
www.vicemedia.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.