Marketing Report
Vice Media Group riskeert faillissement nieuws

Vice Media Group riskeert faillissement

Vice Media Group riskeert een faillissement. Dit bericht onder meer de New York Times deze week. De verwachting is dat als er geen overnemende partij gevonden wordt, het bedrijf de komende weken het faillissement zal aanvragen.

Van 5,7 miljard naar 0?

In 2017 werd de waarde van Vice Media Group nog ingeschat op 5,7 milard Amerikaanse dollar. Fortress Investment Group is vandaag de grootste schuldeiser. Als een faillissement zou worden aangevraagd blijft het bedrijf nog 45 dagen onder Amerikaan recht voortbestaan, om te bezien of een doorstart opportuun is.

The Walt Disney Company

The Walt Disney Company heeft honderden miljoenen dollars geinvesteerd in het bedrijf en heeft daarmee circa16 procent in handen; oprichter Shane Smith 20 procent, A&E Networks 20 procent, TPC Capital 44 procent en Soros Fund Management 10 procent.

Vica Media Group is vooral actief met opvallende journalistiek op internet voor met name een jonge doelgroep en is ook actief met onder meer een creatief bureau (Virtue) alsmede productiestudios. Het telt 35 vestigingen wereldwijd waaronder één in Amsterdam. Merken als Refinerty 29, Motherboard, Munchies, Noisey en Pulse Films vallen ook onder Vice Media.

Vice Media Group is in de Verenigde Staten nog steeds actief met een tv-zender (Vice TV, voorheen Viceland) die enkele jaren ook in Nederland actief was, maar mislukte. De nieuwsprogramma's van Vice werden tot 2020 nog op de betaalzender HBO uitgezonden. Sinds januari 2023 tracht Vice Media Group zichzelf tevergeefs te verkopen. Het initiatief Vice World News wordt gestopt. Dit was een initiatief om te berichten over mensenrechtenissues en wereldconflicten in onder meer gebieden die soms lastig toegankelijk zijn of lastig zijn om over te berichten.

www.vice.com

www.vicemediagroup.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief