Vlaamse zender Eén is voortaan VRT 1 met een andere stijl

Vlaamse zender Eén is voortaan VRT 1 met een andere stijl

Televisiezender Eén heet voortaan VRT 1 en heeft daarmee ook een anderlogo, vormgeving en stijl gekregen. Op die manier wil de publieke omroep van Vlaanderen het moedermerk VRT centraler zetten. De andere tv-zenders, Canvas en Ketnet, behouden hun naam.

De VRT wil duidelijk maken in een kleurrijke omgeving dat de programma’s en verhalen die er gebracht worden garant staan voor de kwaliteit zonder compromissen van de Vlaamse publieke omroep.

Met het gebruik van het merk VRT wordt ook de koppeling tussen de gratis streamingdienst VRT Max gelegd (Deze is in Nederland niet beschikbaar) en is het volgens de VRT duidelijk dat alle progeramma’s van VRT 1 ook daar te vinden zijn. VRT 1 is de best bekeken zender in Vlaanderen zowel in de doelgroep 4+ als bij de commerciële doelgroep 18 tot 54 jarigen. Enige tijd geleden startte de VRT met het promoten van zijn programma's in Nederland.

VRT 1, Ketnet en Canvas worden in Nederland overal (verplicht) verspeid en behalen marktaandelen die soms hoger liggen dan de kleinere Nederlandse zenders. 

Frederik Delaplace, CEO van de VRT kondigde eerder aan dat het moedermerk VRT belangrijker zou worden. Dit gebeurt in de eerste plaats door de merken rond VRT te organiseren en te centraliseren, zodat het voor de Vlaming nog duidelijker wordt dat al de sterke VRT-merken 1 familie zijn en voor dezelfde waarden staan. 

www.vrt.be

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.