Marketing Report
VodafoneZiggo en WPP starten campagne voor Ziggo: enjoy it all

VodafoneZiggo en WPP starten campagne voor Ziggo: enjoy it all

VodafoneZiggo en WPP hebben een merkcampagne ontwikkeld voor het Ziggo-merk met als pay-off Enjoy it all. De pay-off vervangt de slogan het plezier van Ziggo.

WPP sloot in mei 2019 een overeenkomst met VodafoneZiggo waarbij de marketingcommunicatie van de merken Vodafone en Ziggo vanuit één structuur lopen, waarbij de teams van zowel WPP als VodafoneZiggo geïntegreerd samenwerken. WPP heeft daarbij de deelnemende onderdelen van WPP samengebracht onder de naam WPP GoOne.

In de campagne wordt het belang van connectiviteit centraal gezet, waarmee Ziggo de kern van haar producten en dienstverlening wil benadrukken.

Als onderdeel van deze richting verbreedt Ziggo ook de verhaallijnen in haar campagnes en andere communicatie. De campagne geeft een andere blik op het leven van de buurmannen Ronald en Jim en hun gezinnen alsmede de buurt waarin ze leven.

Daarmee wil Ziggo met een verbreding van de rol van connectiviteit ook haar verhaal voor een meer diverse doelgroep relevant en herkenbaar vertellen.Daarbij worden een nieuwsgierige buurvrouw, de vaste pakketbezorger, vrienden en vriendinnen van de kinderen van het gezin, opa en oma betrokken. Deze mix van mensen bestaat uit sportliefhebbers, bingewatchers, traditionele tv-kijkers, data-slurpers, en zelfs buren die helemaal geen tv kijken of nauwelijks data gebruiken. Daarmee wil Ziggo laten zien hoe diens dienstverlening iets anders mogelijk maakt, maar ook mensen met elkaar verbindt.

Maandag 20 juli 2020 wordt het eerste filmpje van de campagne gelanceerd. Daarin wordt getoond dat aangezien men niet massaal op vakantie gaat, er thuis, met alles wat Ziggo te bieden heeft, zelf elke dag een feestje van wordt gemaakt.

VodafoneZiggo en WPP kondigden eveneens aan na deze campagne te komen met een verdere aanscherping over de hele breedte van het merk Ziggo. Daarbij gaat het om alle uitingen van Ziggo, waarbij dit zo breed als mogelijk wordt ingezet: van klantcommunicatie tot promokanalen. In het najaar van 2019 startte VodafoneZiggo met een campagne onder de naam GigaNet. Die zal blijven doorlopen.

www.vodafoneziggo.com
www.wpp.com

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief