Marketing Report
VodafoneZiggo verwerft alle rechten UEFA Clubvoetbal 2024-2027 nieuws

VodafoneZiggo verwerft alle rechten UEFA Clubvoetbal 2024-2027

VodafoneZiggo heeft de exclusieve media-rechten verworven voor de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. De afspraken met UEFA gelden vanaf 1 augustus 2024 tot 1 augustus 2027.

Alle wedstrijden en hoogtepunten zijn exclusief te zien bij Ziggo Sport. Het hoofdkanaal Ziggo Sport is voor de 3,7 miljoen klanten van de kabeltak van VodafoneZiggo zonder meerkosten te zien. Hierop zullen de belangrijkste wedstrijden te zien zijn. Bij overige providers zijn de zenders van Ziggo Sport alleen tegen bijbetaling te zien.

VodafoneZiggo heeft verklaard alle voetbalwedstrijden van deelnemende Nederlandse clubs zonder kosten te zullen streamen via de Ziggo GO app.

RTL Nederland en Talpa Network

RTL Nederland heeft thans nog de uitzendrechten van de Champions League en zendt die uit op RTL7. Talpa Network zendt via Veronica de Europa League en de Europa Conference League uit. Deze lineaire traditionele zenders verliezen hiermee traditioneel goed bekeken wedstrijden. Chris Woerts, onderhandelaar voor Talpa Network zei eerder in Voetbal Inside dat de geboden bedragen van een gecombineerd bod te hoog was voor Talpa Network.

Ziggo GO open programmatelevisiekanaal?

De Mediawet en het Mediabesluit schrijven voor dat wedstrijden van de Nederlandse clubs van de Champions League en de Europa League op een open televisieprogrammakanaal dat tenminste in 75 procent van alle huishoudens kan worden ontvangen, wordt uitgezonden. Of VodafoneZiggo denkt hieraan te voldoen door het kosteloos uitzenden van de wedstrijden van Nederlandse clubs via de streamingdienst Ziggo GO, is onduidelijk. De Mediawet definieert een programmakanaal als een geordende geheel van programma-aanbod dat onder een herkenbare naam wordt verspreid via een omroepzender of omroepnetwerk. Ziggo GO is een streamingdienst.

Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport: “Voor Ziggo Sport is dit een belangrijke stap. De beste sportcontent hoort op de grootste sportzender van Nederland, vinden we. Ons trackrecord, jarenlange partnership met de UEFA en liefde voor voetbal zorgen ervoor dat je voor UEFA clubvoetbal voortaan bij Ziggo Sport terecht kunt.”

Onderscheidend

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: “VodafoneZiggo wil klanten altijd de beste kijkervaring en de beste entertainment bieden. Ziggo Sport is al jaren onderscheidend in de manier waarop we sport in alle huiskamers brengen. Internationaal voetbal – waaronder UEFA clubvoetbal – hoort hier simpelweg bij. En daarmee is de sportzender een onmisbare schakel in onze contentstrategie.”

www.vodafoneziggo.nl
www.ziggosport.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief