Whitepaper Artemis Academie & Fitzroy: Van branding naar blanding

Whitepaper Artemis Academie & Fitzroy: Van branding naar blanding

Artemis Academie en Fitzroy hebben hun krachten gebundeld, wat resulteerde in een whitepaper rond vijf shifts in food & drinks.

Veertig trend forecasters in spe gingen naar Parijs om de art of looking sideways te beoefenen. Hun opdracht: kom met interessante innovaties binnen food & drinks terug om die samen met de onderzoekers van Fitzroy te beschrijven.

Pernille Kok- Jensen, Director Cultural Insights bij Fitzroy: “Om een echt beeld te krijgen van de opkomende mindsets, moet je eropuit en van het gelopen pad dwalen. Juist in deze tijd van algoritmes moet je je eigen voorgekauwde informatiebubbel doorbreken. Wat opviel, was het aantal studenten dat het onderwerp van overprikkeling aankaartte in hun vondsten. Een voorbeeld hiervan was het prikkelloze restaurant. Een restaurant met een nuchter interieur, waar zelfs de wijnflessen geen labels hadden. Geen muziek, geen opvallende labels… dit moment van rust in zo een drukke stad voelde uniek. De studenten kwamen zelf met een nieuwe term, in plaats van branding naar blanding. Andere studenten vonden voedsel vermomd als beautyproducten en kwamen met de term cosmetic consumption. Deze producten volgen niet de regels en breken uit de categorie.”

Aan de hand van de input van de Artemis-studenten, ligt nu de whitepaper klaar waarin vijf shifts worden behandeld. Eatertainment gaat over showtime en de shift van eten naar entertainment. Blanding laat ons de kunst van het weglaten zien en gaat over de shift van logomania naar non merci. De Uncategorize trend breekt met alles wat je hebt geleerd over marketing en de shift van categorie naar fluïditeit. On-the-Go wellness neemt je mee in de shift van oude tradities naar nieuwe supercharged rituelen. Tot slot bespreken wij slow living en de shift van altijd-aan naar laten gaan.

Martijn Feringa, directeur van Artemis Academie: “Het is goed dat onze studenten al in een vroeg stadium in aanraking komen met kwalitatief goede bureaus zoals Fitzroy. Zij zijn kritisch, opbouwend, maar laten ook zien dat niet alles zomaar vanzelf gaat. Deze whitepaper is hopelijk de eerste uitkomst van een langdurige samenwerking.”

De whitepaper download je via de site van Fitzroy

 

www.fitzroy.nl

www.artemisacademie.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.