Marketing Report
Winnaars RA*W x Maybelline talent pitch bekend

Winnaars RA*W x Maybelline talent pitch bekend

RA*W en Maybelline organiseerden op 12 en 13 november 2021 een pitch voor jong talent om zich verder te ontwikkelen binnen de creatieve industrie. De winnaars van de pitch zijn Myrthe Polman, Sammi Momoh, Roos van Bruggen en Chloë Bulsink.

Een groep van twintig jonge talenten kreeg de briefing op vrijdag gepresenteerd door Thom Molenkamp van Maybelline, op zaterdag werkten ze een hele dag aan de pitch ideeën. Ze werden hierbij ondersteund door vijf creative challengers: Guy Lokhoff (Hammerfest), Esmé Brinkman (Blauw Gras), Melanie Bosveld (Kult & Ace), Maxine Penney (MediaMonks) en Michael van den Brande (Code d’Azur).

De jonge creatieven werkten op een briefing voor de Superstay-productlijn van Maybelline. De uitdaging? Ervoor zorgen dat Maybelline een sterkere connectie maakt met Gen-Z met als ultiem doel te worden gezien als love brand. Het winnende idee koppelde Superstay-producten aan verschillende persona’s (ambassadors) die aan de hand van hun coming of age-verhaal vertelden hoe het product hun verder bracht.

Het winnende team: “We deden mee om te ervaren hoe het is om een creatieve campagne te bedenken. Vier personen die elkaar niet kennen, met verschillende achtergronden en persoonlijkheden én ook nog binnen een kort timeframe! Dat was spannend en leuk… en we zijn natuurlijk super trots dat we de pitch hebben gewonnen!”

Ook de andere teams verrasten Maybelline met ijzersterke insights over Gen-Z - de generatie van long-lasting impact - door slim in te spelen op TikTok-trends en met creatieve winkelvloer activaties. Thom Molenkamp, Product Brand Manager van Maybelline: “Het was een geslaagde sessie met veel creatieve en originele concepten die perfect aansloten bij de doelgroep die we willen bereiken!”

De winnaars zijn uitgenodigd op het kantoor van Maybelline in Hoofddorp, om daar samen na te denken over de concrete uitwerking van hun concept.

we-are-raw.com
www.maybelline.nl
www.loreal.com

Abonneer je op onze nieuwsbrief