Marketing Report
Zweeds ARC Arise Consulting neemt Q42 en Fabrique over nieuws

Zweeds ARC Arise Consulting neemt Q42 en Fabrique over

Bureaus Q42 en Fabrique sluiten zich aan bij het Zweedse ARC Arise Consulting. Q42 en Fabrique, samen 200 collega’s, bundelen hun krachten met de veertien andere agencies (1000+ professionals) en zijn de eerste bureaus van de groep buiten Scandinavië.

ARC’s multi-brand consultancy combineert expertises in communicatie, innovatie, branding, design, tech en marketing. Als onderdeel van de groep kunnen Q42 en Fabrique nog beter samenwerken, en daarnaast hun impact vergroten met deze aanvullende diensten.

Mattias Olofsson, CEO van ARC: “Q42 en Fabrique zijn twee ambitieuze en ervaren bureaus die drijven op mensen en vakmanschap — waarden die overeenkomen met het DNA van ARC. We vinden het geweldig hen bij de groep te hebben, en daarmee onze diensten nog dichter naar onze klanten in de rest van Europa te brengen."

Dromen waarmaken

Stef Brooijmans, CEO van Q42: "Vanaf het begin hebben we echt een klik met de Zweden. Net als wij hebben zij mensen en impact op één staan. We delen een gezamenlijk doel: de lat voor innovatie hoger leggen, samen met marktleiders en start-ups. Als developers kunnen we onze dromen nog beter waarmaken dankzij ARC’s ervaring in branding, hardware en consultancy. En omdat we al jaren samen met Fabrique succesvol samenwerken, voelt het heel goed om samen dit avontuur aan te gaan.”

Directe klik

Matthijs Klinkert, CEO bij Fabrique: “Al meer dan twintig jaar maken Fabrique en Q42 samen hun beste werk. We hebben beide een andere cultuur, maar hebben elkaar gevonden op fundamentele waarden zoals openheid, nieuwsgierigheid en toekomstgerichtheid. Toen ARC aan Fabrique werd voorgesteld, was er gelijk een klik in cultuur en principes, en zagen zowel Fabrique als Q42 deze kans. Het ARC-platform maakt het voor ons mogelijk om groei en internationale ambitie te versnellen.”

Groei

De verdere groei in Nederland wordt geleid door Fabrique’s voormalige CEO, Gert Hans Berghuis. “Wij geloven dat innovatie vandaag de dag design-led en tech-enabled is. Met de acquisitie van Fabrique en Q42 kickstarten we de uitdaging om ARC in de Benelux te bouwen en onze groei én die van onze klanten te versnellen.”

Beide bureaus blijven werken onder hun eigen merk. De partijen communiceren geen financiële informatie over de acquisitie, behalve dat de aandeelhouders in de bureaus hun aandelen hebben omgezet in aandelen in de groep.

ARC Arise Consulting

Door bedrijven met contrasterende perspectieven en ervaringen samen te brengen, heeft ARC Arise Consulting een volledig nieuw soort adviesbureau gebouwd: een powerhouse om de digitale groei en duurzaamheid van zijn klanten te versnellen.

ARC opereert op het snijvlak van innovatie en technologie, design en communicatie, strategie en executie, en sales en marketing. Op dit moment bestaat ARC uit Cupole, Curamando, Conversionista, Ariel, Animal, Kurppa Hosk, Nameless.today, Above, Umain, Mission anew, Curious Mind, Heydays, Goods, BLCK Communication, Fabrique en Q42 - een divers team van creatieve, strategische en digitale talenten.

Altor Equity Partners is de leidende externe investeerder die het groeitraject van de groep ondersteunt. Altor is minderheidsaandeelhouder en ARC wordt in meerderheid geleid door de actieve oprichters en aandeelhouders van het bedrijf.

Q42

Q42 bouwt digitale producten die het leven van mensen slimmer, beter en leuker maken. Sinds 2000 helpt Q42 bedrijven als Philips, Lightyear, PostNL, HEMA en Rijksmuseum van idee tot impactvolle producten. Apps, websites en connected devices die iedere Nederlander weleens gebruikt. Als digitale productstudio heeft Q42 ook zijn eigen ventures, zoals videochat-app Mibo, ultra-res storytelling-tool Micrio en tech for good start-up Hack The Planet.

Fabrique

Fabrique is een digital design agency, gespecialiseerd in service design, app ontwikkeling, e-commerce en website ontwerp. Een design agency dat werk van betekenis maakt. Voor onze klanten, voor onszelf en voor de maatschappij. Samen creëren we verrassend werk en maken we onze complexe wereld bruikbaar voor mensen. We ontwerpen meer dan producten en diensten: honderd nieuwsgierige mensen ontwerpen herkenning, verwondering, verbinding en rendement. Sinds 1992 werken we voor een breed scala aan klanten, zoals Rijksmuseum, HEMA en Luxaflex.

www.arc.inc
w
ww.q42.nl
www.fabrique.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief.