Marketing Report
Abovo Maxlead vraagt B Corp-certificering aan nieuws

Abovo Maxlead vraagt B Corp-certificering aan

Abovo Maxlead heeft de aanvraag tot de B Corp-certificering ingediend. Hiermee wil Abovo Maxlead voldoen aan de hoogste normen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In het intensieve certificeringstraject wordt de impact gemeten op vijf thema’s: governance, workers, community, environment en customers.

Aan de hand van interviews en uitvoerige controles van bewijsmateriaal zal een toegewezen Standards Analyst het assessment doorlopen en wordt de aanpak geverifieerd.

B Corp, ofwel Benefit Corporation, is een wereldwijd erkende certificering die bedrijven beloont die niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mens en milieu nastreven. Wereldwijd zijn er ruim 7350 gecertificeerde B Corps en de teller blijft lopen. Niet alleen bekende namen zoals Tonys Chocolonely, Auping en Keune, maar ook bedrijven uit de marketingcommunicatie-industrie willen actief bijdragen aan een duurzame toekomst. Tot nu toe zijn vooral bedrijven in de creatieve sector ingestapt, Abovo Maxlead wil het eerste mediabureau worden met deze certificering.

In beweging komen

Abovo Maxlead wil met deze stap een leidende rol innemen in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, maar de media- en advertentiebranche nog niet op grote schaal in beweging komt. De dienstverlening behelst onder andere een duurzaamheidsscan, CO2-meting en compensatiemogelijkheden van media-inzet en een duurzame contentaanpak.

Deze dienstverlening past al bij veel Abovo Maxlead-klanten die focus hebben op groen en sociaal, zoals Fairphone (duurzame telefoons), Vivera (vleesvervangers), BYD (elektrische autos), DHL (groene logistiek) en Marktplaats (tweedehands producten).

Om op dit onderwerp de juiste inhoudelijke sparringpartner te kunnen zijn, werd begin 2022 een CSR Director aangesteld. Onderdeel van de werkzaamheden betreft het begeleiden en behalen van de B Corp-certificering.

Logische keuze

Roos Doggers, CSR & Process Director bij Abovo Maxlead: “Gezien ons nationale en internationale netwerk aan klanten, is deze internationale certificering een logische keuze. Je kunt er niet omheen. Terecht staat duurzaamheid steeds vaker op de agenda. Om als geloofwaardige gesprekspartner aan tafel te kunnen schuiven, zul je je eigen huis op orde moeten hebben. Met het behalen van de B Corp-certificering garanderen we niet alleen dat we de zaken goed geregeld hebben, we tonen onze klanten en de markt hoe wij invulling willen geven aan ondernemerschap.”

Willem-Albert Bol, CEO bij Abovo Maxlead: “Wij staan in de markt bekend om onze nuchtere blik op de wereld. Wellicht dat onze duurzaamheidsambitie dan ook enkelen zal verbazen. Maar ook hier kijken wij heel praktisch naar: je kan anno 2023 het jezelf niet permitteren hier niet mee bezig te zijn. Het is een toezegging aan onze klanten en de markt dat wij hierin ons bekwaamd hebben. De grootste impact hebben wij, als wij onze brede groep klanten hiermee kunnen helpen. Veel bedrijven hebben serieuze stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid, maar zij ervaren ook grote uitdagingen. Wij zien het als onze taak om hen daarmee te helpen.”

www.abovomedia.nl

www.maxlead.com

www.abovomaxlead.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] Maxlead zoekt een Analytics Engineer

12-04-2024 | 08:19:00
Maxlead is per direct op zoek naar een Analytics Engineer

Abovo Maxlead: De belangrijkste SEO-inzichten van Friends of Search 2024

11-04-2024 | 12:20:00
Op donderdag 21 maart was het tijd voor Friends of Search 2024. Abovo Maxlead deelt de belangrijkste inzichten

Fama Volat ontwikkelt campagne voor auto.nl: Voor blije blikken

11-04-2024 | 11:24:00
Auto.nl lanceert de campagne met bijbehorende brand video ter ondersteuning van de merkidentiteit en pay-off.

Wissel.nl kiest voor The Marketing Xperience Company en Abovo Media als strategische partners​

11-04-2024 | 11:16:00
TMXC en Abovo Media bundelen hun krachten om de zichtbaarheid en positionering van Wissel.nl in de Nederlandse markt te versterken

AD-serie Nooit Verteld brengt verborgen verhalen van topsportsters aan het licht

11-04-2024 | 07:00:00
Het AD heeft de documentaire videoserie Nooit Verteld gelanceerd. In deze videoserie zijn de persoonlijke verhalen van vijf topsportsters te zien die nooit eerder met de buitenwereld zijn gedeeld.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief