Abri’s JC Decaux krijgen andere portretten en teksten van Streetart Frankey

Abri’s JC Decaux krijgen andere portretten en teksten van Streetart Frankey

Vijf Amsterdamse abri’s van JC Decaux worden voorzien van extra portretten en songteksten gemaakt door Streetart Frankey. In 2019 heeft de kunstenaar in vijf tram- en bushaltes portretten en songteksten geplaatst van grootheden als André Hazes en Ramses Shaffy. Ditmaal gaat het onder meer om Johnny Jordaan maar ook hedendaagse artiesten.

De tijdloze portretten vertellen het muzikale verhaal van de stad. De songteksten hebben een directe relatie met de buurt rond de haltes. Ook voegen de werken een portie humor toe aan het straatbeeld.

Tante Leen en Nina

De grote namen uit de eerste ronde worden vanaf deze week vergezeld van Johnny Jordaan (halte Westertoren), Spinvis (halte Plantage Middenlaan/Artis) en Tante Leen (halte Middenweg). Ook zijn er hedendaagse namen als rappers Nina (halte Bijlmerdreef) en Sjaak (halte Stadhouderskade) aan de collectie toegevoegd.

Op in totaal tien abri's zijn nu permanent stukjes van songteksten over de stad of buurt te lezen, met daarnaast portretten van de betreffende artiesten. De moderne, grafische kunst is wederom gedrukt op een marmeren achtergrond. Zo ontstaat er een connectie tussen het klassieke en het nieuwe.

Foto: Krijn van der Lugt

www.jcdecaux.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.