Marketing Report
Ace opent Club Ace in Amsterdamse Houthavens nieuws

Ace opent Club Ace in Amsterdamse Houthavens

In de zomer van 2022 opent Ace een eigen club van 4000 m2 waar teams, klanten, vakgenoten maar ook de buurt elkaar kunnen ontmoeten. Het architectenbureau TANK - bekend van de A’dam Toren, Hotel Arena en Vondelgym – is verantwoordelijk voor het interieur waarin rekening wordt gehouden met de nieuwe post-coronacrisis realiteit. Alle bureaus van Ace worden in dit nieuwe onderkomen gerepresenteerd. Daaronder vallen Born05, Blauw Gras, Glasnost, HERC, Label A, Fitgerald, Off the Record, Airborne, Amaru, IM Lounge en Newborn.

Kruisbestuiving

De afgelopen twee jaar is er door experts en in de media veel gespeculeerd over welke rol het kantoor gaat vervullen na een lange tijd van remote werken. Ace heeft na een kort pitchproces TANK de opdracht gegeven om met een ontwerp te komen wat naadloos aansluit op deze nieuwe realiteit.

Daarnaast is het Amsterdamse architectenbureau uitgedaagd om enerzijds het merk Ace te duiden in het pand, maar tegelijkertijd ook te zorgen voor een eigen signatuur en plek van de verschillende Ace bureaus.

Rogier IJzermans, CEO Ace: "Ik kijk enorm uit naar de kruisbestuiving die gaat ontstaan als we het nieuwe pand betrekken. We hebben tijdens corona gemerkt dat veel mensen prima individueel thuis kunnen werken, maar de echte magie ontstaat bij samenwerking en bij fysiek samenzijn. Dat is de hele reden dat wij ooit Ace zijn begonnen: verschillende mensen, met diverse achtergronden, vanuit meerdere expertisegebieden, samen laten werken op creatieve uitdagingen voor merken. Dan
ontstaan er nieuwe dingen. En daar wordt het nieuwe pand volledig op ingericht. Samen met TANK kijken we naar de nieuwe balans in werkplekken en sociaal samenkomen, die zorgen voor een blend tussen werk en privé. Want binnen onze club gedachte vinden mensen elkaar juist ook op andere interessegebieden dan werk. En dat geldt zowel voor onze werknemers, als voor onze klanten."

Resimercial

Dit heeft ertoe geleid dat TANK gekozen heeft voor de architectonische trend resimercial. Dit principe gaat uit van het creëren van een huiselijk gevoel binnen de werkomgeving. Dit moet ervoor gaan zorgen dat Club Ace een plek wordt waar zowel medewerkers als klanten graag hun tijd doorbrengen. Het gevoel van thuis dus, maar ook een flexibele werkomgeving dat in alle situaties een aanvulling is,
van gefocust werken tot het beleven van events.

Sanne Schenk, founding partner TANK: “Club Ace wordt een onderscheidende, bijzondere en volledig flexibele werkomgeving. Het wordt mede ontworpen volgens de wetten van biophilic design, een concept dat zich richt op het verlangen van de mens om in contact te zijn met de natuur. Het interieur wordt voorzien van natuurlijke elementen voor een gezonde werkomgeving. In de praktijk betekent dit dat door het gebruik van onder andere eerlijke materialen, daglicht optimalisatie, planten
en onverwachte details de plek fijn aanvoelt waardoor stress omlaag gaat en productiviteit en well-being verbetert. Ook maken we hierbij gebruik van duurzame en gerecyclede materialen zoals karton en hout van lokale leveranciers uit de Houthavens.”

Positieve impact

Ace heeft als missie om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld, op allerlei manieren. Door het werk wat gemaakt wordt voor onze klanten, maar dus ook door een werkplek te creëren wat goed is voor zowel mens als milieu. Dit gegeven ligt in lijn met het traject waar Ace in zit om B Corp te worden.

Rogier IJzermans: “Een betere wereld begint bij jezelf. Wij zijn ons ervan bewust dat merken en bedrijven, en dus ook wij zelf, een groot verschil kunnen maken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om B Corp te gaan worden.”

www.thisisace.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.