Ad Alliance gaat advertentieverkoop verzorgen voor HBO Max Nederland

Ad Alliance gaat advertentieverkoop verzorgen voor HBO Max Nederland

Ad Alliance (RTL Nederland) zal de advertentieverkoop verzorgen van de op 11 juni 2024 te lanceren reclameversie van HBO Max.

Hiermee breiden Ad Alliance en Warner Bros. Discovery de samenwerking die zij hebben op het gebied van lineaire tv en online video uit in het SAVOD-domein (Subscription Advertising Video On Demand).  

De advertentieruimte zal bij HBO Max beschikbaar komen in de vorm van pre-rolls, mid-rolls en de door Team Early van Ad Alliance uitgerolde Pauze Ad. Ad Alliance verkoopt sinds de lancering in 2020 de reclame voor Videoland.

Het abonnement basic met reclame zal € 5,99 per maand kosten. Het standaardabonnement gaat € 9,99 per maand kosten, terwijl een premiumabonnement 13,99 euro per maand zal kosten. De sportoptie kost 5 euro per maand.

Gijs van Beek, Director Partnership Management & Innovation Ad Alliance: “HBO Max biedt prachtige content en een divers aanbod, in een brandsafe omgeving en daarom zijn wij ontzettend blij met deze samenwerking. Om onze adverteerders maximaal bereik te kunnen blijven bieden willen wij daar zijn waar de kijker zich bevindt. Daarvoor is naast ons lineaire aanbod een sterke online én SAVOD-propositie essentieel. Wij hebben met Videoland al veel ervaring en expertise in dit laatste domein opgedaan. We zijn Warner Bros. Discovery dankbaar voor het vertrouwen en kijken uit naar de uitbreiding van onze samenwerking.”

Rogier van de Paverd, Digital en Ad Sales Director Benelux bij Warner Bros. Discovery: “Wij zijn verheugd dat we in juni met een ad tier op HBO Max gaan starten en daarmee aanvullend bereik op het grote scherm voor adverteerders beschikbaar kunnen maken. Ad Alliance is vanwege haar professionaliteit en het kwalitatieve online video portfolio de aangewezen partij om deze advertentieruimte in Nederland te vertegenwoordigen.”

Eerder dit jaar werd bekend dat Ad Alliance met Warner Bros. Discovery de contracten voor de verkoop van reclame heeft verlengd tot 1 januari 2029.

www.adalliance.nl

www.hbomax.com

www.wbd.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

RTL AdAlliance organiseert RTL Beach tijdens Cannes

11-06-2024 | 09:47:00
RTL Beach zal de hub zijn voor internationale adverteerders en bureaus om in contact te komen met Europese media en technologie.

Ad Alliance sluit overeenkomst met Paramount voor reclameverkoop SkyShowtime

22-05-2024 | 09:59:00
Ad Alliance (onderdeel van RTL Nederland) heeft met Paramount Global een overeenkomst gesloten voor de verkoop van reclamezendtijd bij de streamingdienst SkyShowtime

RTL Nederland en Talpa Network starten met adressable reclame op televisie

17-05-2024 | 10:30:00
Addressable reclame komt bij de zenders van RTL Nederland en Talpa Network (onder voorbehoud) rond 17 juni 2024 grootschalig beschikbaar. Dit blijkt uit navraag van Marketing Report bij de betrokken partijen

NLZiet komt ook met reclameversie: NLZiet Basis

13-05-2024 | 12:21:00
NLZiet heeft per direct een reclameversie geïntroduceerd onder de naam NLZiet Basis. Voor 7,95 euro per maand krijgen klanten dezelfde content te zien als het tot premium omgedoopte (standaard) abonnement dat voortaan 9,95 euro per maand kost

[DutchMedia Podcast] over Ziggo Sport & UEFA-voetbalwedstrijden, VodafoneZiggo, Ster, HBO Max & Ad Alliance

10-05-2024 | 14:39:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.