Ad Alliance en Iglo lanceren merkcampagne: Alle beetjes helpen

Ad Alliance en Iglo lanceren merkcampagne: Alle beetjes helpen

Iglo lanceert voor het eerst een merk- en mediacampagne in samenwerking met Ad Alliance. De kern van de Alle beetjes helpen-campagne is een langdurig partnerschap met televisieprogramma Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven, met Hugo Kennis en Froukje de Both. Met deze 360-graden-campagne wil het merk bewustwording creëren rondom koken met diepvriesproducten en Nederlandse consumenten laten (her)ontdekken hoe ze deze kunnen inzetten in hun vaste, maar ook nieuwe recepten. 

Alle beetjes helpen

De Alle beetjes helpen-campagne, ontwikkeld door creatief strategisch bureau ALLY van Ad Alliance, is gebaseerd op het inzicht dat mensen vandaag de dag op zoek zijn naar gemakkelijke, betaalbare, snelle, voedzame, lekkere, duurzame maaltijden die bij iedereen in de smaak vallen. De overgang van individuele productreclame naar een masterbrand-campagne is een grote stap voor Iglo. Naast de recepten van Hugo Kennis bij Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven, is ook traditionele tv-reclame, digitale out-of-home, sociale media, volledig geïntegreerde shopper marketing, pr en influencer marketing onderdeel van de 360-graden-campagne. En samen met food influencers zal Iglo – met nieuwe technologie – de add to basket feature testen om volledige recepten te delen met volgers via sociale media en de website.

Rebecca Nascimento, Marketing Director bij Iglo: "Ik ben verheugd deze transformerende campagne en dit media partnerschap aan te kondigen. Gebaseerd in de kern op consumenteninzichten en diepgaand onderzoek, creëren we relevantie voor ons brede assortiment producten in combinatie met een tv-programma en een creatieve, vertrouwde chef. Onze ambitie is om de consument een schat aan inspiratie te geven voor hun avondmaaltijden; om hen te helpen de dagelijkse maaltijd een beetje gezonder, een beetje makkelijker, een beetje duurzamer* te maken. Maar vooral ook een maaltijd die iedereen lekker vindt."

Unieke samenwerking

Zowel voor Iglo als voor Ad Alliance is dit een unieke samenwerking. Gijs Peetsold, Creative Director bij Ad Alliance: “Het is voor het eerst dat een merk op deze schaal een geïntegreerd content partnership aangaat met Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven en kok Hugo Kennis. Ook zoeken we actief interactie op met onze kijkers door te vragen naar hun dagelijkse challenges in de keuken, waar Hugo ook echt mee aan de slag gaat. En dankzij nieuwe overlay banners die we toevoegen zie je altijd de producten waarmee Hugo kookt tijdens de uitzending, om ze vervolgens makkelijk via een second screen in het boodschappenmandje te plaatsen.”

Hugo Kennis, kok bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven: "Vaak genoeg krijgen we vragen van kijkers over hun dagelijkse uitdagingen in de keuken. Ik zit nu vol in het proces om lekkere en verrassende recepten te verzinnen voor onze kijkers. Recepten die door de producten van Iglo makkelijker zijn. Fijn dat we met ons programma de kijkers kunnen inspireren!”

Zichtbaarheid nieuwe campagne

De Alle beetjes helpen-campagne is vanaf maandag 30 januari te zien bij RTL's Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Daarnaast worden gedurende het jaar ook influencers, (digital) out-of-home en in-en-out of store ingezet. HPB | Het PR Bureau ondersteunt bij de PR-activiteiten.

www.iglo.nl

www.adalliance.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.