Marketing Report
Ad Alliance verlengt partnerships met Paramount, Disney, Warner Bros. Discovery en Ziggo Sport nieuws

Ad Alliance verlengt partnerships met Paramount, Disney, Warner Bros. Discovery en Ziggo Sport

RTL Nederland heeft via zijn reclameverkoopbedrijf Ad Alliance de contracten met Paramount, The Walt Disney Company, Warner Bros. Discovery en VodafoneZiggo (Ziggo Sport) verlengd.

RTL Nederland nam op 1 januari 2019 het toenmalige BrandDeli over en ging daarmee ook (via Ad Alliance) de reclame voor deze mediabedrijven (en hun voorgangers) verkopen. Afgelopen jaar kondigde Ad Alliance ook aan reclame voor Rakuten en Fremantle te gaan verkopen.

Zenders

De overeenkomst met Paramount is met vijf jaar verlengd, zo berichtte Marketing Report. Mogelijk geldt dezelfde verlengingstermijn ook voor de andere partners. Ad Alliance, The Walt Disney Company en Warner Bros. Discovery willen echter niet ingaan op vragen.

De overeenkomst gaat over de lineaire kanalen en hun online uitingen. Bij Paramount gaat het om MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Network; bij Warner Bros. Discovery om Discovery Channel, Discovery Science, Animal Planet, ID, TLC, Eurosport1, Eurosport en HGTV. Bij The Walt Disney Company gaat het om Star Channel, ESPN, National Geographic en 24Kitchen. De reclamezendtijd van de Warner Bros. Discovery-zenders Cartoon Network en Cartoonito blijft via Bionic Media lopen.

AVOD

Het lijkt erop dat er geen afspraken zijn gemaakt over al dan niet toekomstige AVOD (zoals nog te lanceren Nederlandse AVOD-versies van bijvoorbeeld Disney+, HBO Max en Discovery+).

RTL Group kondigde op 15 december 2023 aan RTL Nederland inclusief Ad Alliance te willen verkopen aan DPG Media. Dit betekent dat ook de reclameverkoop van Ad Alliance en deze partners onder (het eigenaarschap van) DPG Media zal komen te vallen.

In België geen DPG Media meer

Paramount nam op 1 januari 2023 in België juist afscheid van DPG Media om aldaar met Ads&Data (van Mediahuis, Proximus en Telenet/Play Media) verder te gaan. Ook Warner Bros. Discovery nam onlangs afscheid van DPG Media en werkt in België sinds 1 januari 2024 samen met Ads&Data.

Gijs van Beek, Director Partnerships en Sales Innovation bij Ad Alliance: "Een krachtige alliantie valt of staat met het hebben van sterke partners en goede samenwerkingen. Deze partners vormen vanaf de start de backbone van Ad Alliance; daarom zijn we trots dat we deze vier partnerships verlengd hebben."

www.adalliance.nl

www.rtlnederland.nl

www.paramount.com

www.disneyadvertising.nl

www.discoverybenelux.nl

 

Lees ook:

Joris van Lierop directeur VINEX

20-02-2024 | 10:35:00
Carla der Kinderen (RTL Nederland/Ad Alliance) neemt de voorzittersrol over van Rien van Beemen (Mediahuis Nederland)

Become Alliance lanceert leiderschapsframework voor ondernemers

01-02-2024 | 11:44:00
In haar nieuwe vorm biedt Become Alliance een platform voor onafhankelijke consultants die het Become Framework implementeren

[DutchMedia Podcast]: Kink op FM, Paramount, staatssecretaris, Talpa Network, Ad Alliance en meer

16-01-2024 | 18:49:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom

Paramount Benelux verlengt overeenkomst Ad Alliance

12-01-2024 | 23:46:00
Paramount Benelux heeft zijn overeenkomst met Ad Alliance (RTL Nederland) voor de verkoop van spots via de lineaire kanalen (MTV, Nickelodeon, Comedy Central en Paramount Network) met 5 jaar verlengd tot 1 januari 2029

Lars Brassem en Richard Knaap in managementteam Ad Alliance

09-01-2024 | 15:43:46
Sinds 1 januari heeft Ad Alliance het managementteam uitgebreid met twee nieuwe aanstellingen. Lars Brassem heeft plaatsgenomen in het managementteam als Sales Director
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.