Marketing Report
ADCN opent inschrijving Dutch Creativity Awards 2022 nieuws

ADCN opent inschrijving Dutch Creativity Awards 2022

ADCN heeft de inschrijvingen voor de Dutch Creativity Awards van 2022 geopend. De Nederlandse Club voor Creativiteit heeft dit jaar gekozen voor Unite to Ignite als thema voor de awards. Ambitieuze creatieven kunnen dit jaar de Lampen of Spin Awards winnen voor hun projecten binnen de bestaande én nieuwe categorieën zoals NFT, Sonic Branding, Social Design en Color Grading. Patta-icoon Edson Sabajo, gastvoorzitter van ADCN, maakt dit jaar de winnaar bekend van de recent geïntroduceerde categorie President Award: Unity. Inschrijven voor de Dutch Creativity Awards 2022 kan tot 15 juni 2022.

Dutch Creativity Awards 2022 heeft meer dan 60 categorieën, verdeeld over 8 disciplines. Het gaat hierbij om werk dat tussen 1 mei 2021 en 15 juni 2022 is gemaakt. Daarnaast ontvangen alle inschrijvers, ongeacht of zij een Spin of Lamp winnen, dit jaar wederom Rewards.

Programma

Het Rewards-programma van bestaat uit:

  • Een voucher voor de ADCN Academy - Summer School
  • Een ADCN Talent Membership
  • Dagticket voor het Dutch Creativity Festival in het najaar van 2022.

Met dit Rewards-programma wil ADCN ervoor zorgen dat deelnemers de tools krijgen om hun creativiteit verder te ontwikkelen, ook na de inschrijving. Runner-ups kunnen binnen de Talent-categorie rekenen op nog meer zichtbaarheid en de kans om te sparren met senior creatieven uit het veld, zoals een Awards-jurylid. Alle winnaars worden in oktober 2022 uitgeroepen tijdens de ceremonie van Dutch Creativity Awards 2022 op een nader bekend te maken datum.

Alvaro Sotomayor, ADCN bestuurslid Dutch Creativity Awards en Creative Director, Wieden+Kennedy Amsterdam: “De nieuwe categorieën zorgen niet alleen voor verbreding in het creatieve umfeld, maar ook verdieping van projecten en werk. Het geeft ADCN via het Rewards-programma, maar ook via de nieuwe categorie President Award namelijk de kans om terug te investeren in de industrie en verschillende werelden samen te brengen: Unite to Ignite.”

President Award: Unity

De President Award: Unity wordt uitgereikt door de ADCN gastvoorzitter van dit jaar, mede-oprichter van Patta Edson Sabajo. Hij wil met zijn presidentschap werelden verenigen en een handreiking doen naar de jongere generatie en hen aanmoedigen in hun creatieve loopbaan. Deze categorie is een open call voor creatievelingen van alle leeftijden die een project hebben dat zich richt op het thema Unity. Van opkomend talent tot professional en van individu tot groep. Dit kan een inspirerend gedicht of bijvoorbeeld een initiatief om mensen dichter bij elkaar te brengen. Kanshebbers voor deze award zijn projecten die op een grensverleggende wijze en via innovatieve samenwerkingen hebben bijgedragen aan het doorbreken van vooroordelen en het creëren van eenheid in de maatschappij. De winnaar ontvangt een voucher van €1.000, te besteden aan creatieve groei en educatie.

www.dutchcreativityawards.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.