Marketing Report
ADCN wordt lid van de Art Directors Club of Europe nieuws

ADCN wordt lid van de Art Directors Club of Europe

ADCN Club for Creativity sluit zich vanaf vandaag aan bij het netwerk van Europese creatieve clubs ADCE, Art Directors Club of Europe. Daarmee biedt ADCN internationale zichtbaarheid voor zowel haar leden als Nederlands creatief werk.

ADCE is een non-profitorganisatie in Europa en omvat 22 clubs en verenigingen voor advertising, craft & design in 21 landen: Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus, Tsjechië, Estland, Finland, Duitsland, Georgië, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en nu dus ook Nederland. De in Barcelona gevestigde organisatie is opgericht in 1990 en wil creativiteit op Europese schaal bevorderen. ADCE vertegenwoordigt meer dan 7.500 professionals uit het creatieve werkveld en geeft zichtbaarheid aan het werk dat lokaal wordt gerealiseerd.

Mercè Segú: "We zijn ontzettend blij onze Nederlandse collega's te verwelkomen bij ADCE. Deze stap stelt ons in staat het bereik van alle programma's, Awards en festivals uit te breiden en wereldwijd zichtbaarheid en impact te verwerven. Ons plan is om de Europese creativiteit buiten het continent te laten groeien en promoten, wat verschillende voordelen oplevert voor de creatieve community."

Naast het Europese netwerk, is de ADCE op haar beurt onderdeel van de The One Club for Creativity. Gevestigd in New York, is The One Club een wereldwijde creatieve non-profitorganisatie wiens missie het is om de creativiteit te ondersteunen en te vieren door middel van o.a. The One Show, ADC Annual Awards, ADCE Awards, ONE Asia Awards, Type Directors Club competitions, TDC AscendersYoung Guns, Young Ones Student Awards en meer.

Wesley ter Haar: "Het is geweldig om te zien dat de ADCN zich aansluit bij de bredere Art Directors Club Europe. Het zorgt voor meer zichtbaarheid – en hopelijk Awards – voor Nederlands creatief werk. Het biedt meer kansen voor ons creatieve talent en onze teams, zowel in Europa als wereldwijd, als onderdeel van The One Club. Dit zijn geweldige mondiale kansen die we nu kunnen aanboren."

Met de toevoeging van ADCN omvat het lidmaatschap van de 31 clubs en organisaties onder de paraplu van The One Club for Creativity nu meer dan 10.000 leden in 81 landen.

ADCN maakt nu deel uit van een prijzensysteem dat het Europese bekroonde werk onder één vlag samenbrengt. Winnaars van een Lamp komen in aanmerking voor deelname aan de ADCE Awards, inclusief gratis toegang voor Gold Award-winnaars en verlaagde toegangsprijs voor Zilver, Brons en/of Finalists.

Andere nieuwe voordelen die nu beschikbaar zijn voor ADCN-leden zijn onder meer:

  • ADCN-leden als onderdeel van de ADCE Awards-jury.
  • Toegang tot ADCE- en The One Club-activiteiten, waaronder festival-, educatieve en professionele ontwikkelingsprogramma's, en meer.
  • Toegang tot EU-fondsen voor lokale of internationale activiteiten in Nederland.
  • Potentiele strategische allianties met lokale partners in alle landen.
  • Nieuwe contacten en zakelijke kansen.
  • Een zetel in de Raad van Bestuur van ADCE en invloed op Europese zaken.
  • Alle ADCE-winnaars worden opgenomen in de ADCE Regional Rankings en de Global Creative Rankings van The One Club, een mondiale ranglijst van bureaus, merken, werk- en creatieve professionals

www.adcn.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Dit zijn de finalisten van de Dutch Creativity Awards 2024

15-04-2024 | 12:26:00
ADCN kondigt de finalisten voor de Dutch Creativity Awards van 2024 aan. De jury panels hebben uit 550 inzendingen 165 finalisten geselecteerd

Dutch Creativity Awards terug naar voorjaar, aantal hoofddisciplines terug van 8 naar 4

03-01-2024 | 14:34:00
De Dutch Creativity Awards van de ADCN gaan flink op de schop. Een halvering van het aantal hoofdcategorieën - daar zal een groot aantal mensen vrolijk van worden, andere categorieën, een ander moment in het jaar en zelfs een andere taal

Hé wat leuk! Een bericht van... Thijs Bontje

02-11-2023 | 10:29:00
Dank ADCN | Club for Creativity voor een avond waar het werk weer eens prachtig centraal stond. Toch moet me als copywriter in hart en nieren iets van datzelfde hart. Het in mijn ogen beste zinnetje van het jaar Niet vliegen wel landen is niet bekroond

[Column] Bas Vlugt: Publicis en WeFilm grote winnaars Dutch Creativity Awards 2023 - en TBWA en KesselsKramer ook wel een beetje

01-11-2023 | 08:34:00
Het project WikiTruth door Publicis won dinsdag 31 oktober de Grand Prix bij de uitreiking van de Dutch Creativity Awards 2023. Het initiatief werd beloond met nog 4 Lampen (2x Brons, 1x Zilver, 1x Goud).

Denise Willigers Managing Director ADCN

08-09-2023 | 10:13:27
Dinesh Sonak, die sinds 2014 de rol van Managing Director vervulde, gaat verder als Academy & Partnerships Director
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief