Adform introduceert ContextGPT: AI-gebaseerde contextual targeting

Adform introduceert ContextGPT: AI-gebaseerde contextual targeting

Adform kondigt een samenwerking aan met Cognitiv, leverancier van deep learning AI voor marketeers. Samen zullen zij Gognitivs GPT AI-gebaseerde contextuele targeting beschikbaar stellen in de belangrijkste Europese talen. Dankzij de samenwerking kunnen adverteerders in Europa nu voor het eerst gebruikmaken van GPT AI-gebaseerde contextual targeting. PubMatic is de exclusief geselecteerde SSP die toegang heeft tot alle inventory via hun Connect-oplossing.

Ondersteunde Europese talen zijn onder andere Engels (VK), Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands, Portugees, Zweeds, Deens, Noors en Fins.

Speciale taalmodellen en AI-prompts

ContextGPT maakt gebruik van speciale taalmodellen (LLM’s) om de inhoud van een pagina te lezen op een manier die traditionele keyword technologie niet kan evenaren. Media-inkopers krijgen hierdoor toegang tot contextual targeting op schaal die vele malen preciezer is met een veel beter begrip van betekenis en umfeld dan de meer basic keywords, die normaal worden gebruikt voor contextual targeting. Met behulp van AI-prompts, die in elke taal geschreven kunnen worden, kunnen contextuele segmenten worden geproduceerd waarmee campagnes continu kunnen worden geoptimaliseerd. Indrukwekkend genoeg kunnen AI-prompts content over talen heen matchen. Een Franse prompt kan bijvoorbeeld URL’s met Duitse content vinden. Adform-gebruikers krijgen op deze manier toegang tot zowel standaard als aangepaste contextuele segmenten.

Katja Henneveld, Country Manager Benelux en Frankrijk bij Adform: "AI biedt enorme potentie voor marketingdoeleinden en de sector kan een grote golf aan innovaties verwachten. Bij Adform begrijpen we als geen ander hoe nauwkeurig en lokaal adverteerders moeten zijn voor de beste performance. We zijn dan ook enorm blij dat we als eerste het ContextGPT-product van Cognitiv aan onze Europese klanten kunnen aanbieden. Deze oplossing is echt next-generation AI die hen in staat stelt om ongekende nauwkeurigheid en nuance te leveren, terwijl ze toch schaal bereiken, en dat over verschillende talen heen."

Contextuele targeting geherdefinieerd

Jeremy Fain, medeoprichter en CEO van Cognitiv: "Met onze LLM’s hebben wij contextuele targeting opnieuw geherdefinieerd. We zijn blij dat we door onze samenwerking met Adform merken nu gebruik kunnen laten maken van de nieuwste AI-mediaplatform technologieën in de belangrijkste talen in Europa, waardoor hun huidige contextuele mogelijkheden aanzienlijk worden verbeterd."

www.site.adform.com

www.cognitiv.ai

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Cheil Benelux ontwikkelt Samsung ShotControl

18-07-2024 | 10:10:00
Een tool die met behulp van AI de Nederlandse 3x3 spelers gedetailleerde informatie geeft over hun prestatie

Auke van Rossum Creative Director Trojan Monkeys

04-07-2024 | 14:56:42
Hij staat bekend om zijn passie voor concepten die sterk leunen op earned media en ziet veel potentieel in het gebruik van AI

Bambuu oprichters lanceren AI-agency BAI.agency

01-07-2024 | 15:17:00
Bas van Petten en Sietse Kingma, de oprichters van marketingbureau Bambuu, kondigen de lancering aan van hun AI-agency, BAI.agency.

[Column] Michiel Frackers: Amazon van Jeff Bezos onderzoekt Perplexity van ... Jeff Bezos

01-07-2024 | 10:20:00
Perplexity steelt dus het auteursrechtelijk beschermd werk van journalisten. Reden voor Wired om een onderzoek in te stellen

[Webinar] Dr. Nisheta Sachdev en Gert-Jan Lasterie delen online marketing tips en tricks

01-07-2024 | 10:20:00
Perplexity steelt dus het auteursrechtelijk beschermd werk van journalisten. Reden voor Wired om een onderzoek in te stellen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.