Marketing Report
[Column] Bas Vlugt: Adnight 2023 Report! column

[Column] Bas Vlugt: Adnight 2023 Report!

Toffe bende bij ADNIGHT 2023. Marketing Report stort zich met overgave in de feestelijkheden en weet acht bureaus te bezoeken.

Het is storm en regen op vrijdag de 13de oktober en het voor het overgrote deel uit jonge en mooie mensen bestaande publiek trotseert de elementen per fiets, ov-fiets, lopend en Uber. Marketing Report beweegt zich per oto en valt ook voor wat betreft de andere omschrijvingen uit de toon - en dronken zijn we ook al niet. Wel hebben we een hoop lol.

Eerste stop is de Houthavens, rammetje vol creatieve bureaus en dito mensen.

Het is heel hard dansen bij Serviceplan. Gewoon buiten - wel handig; onder het pand zodat we ons wel droog in het zweet staan te werken. Bij dentsu is het binnen dansen en bij Media.Monks dan weer buiten.

Bij Ace - het moet gezegd worden, eerlijkheid is onze journalistieke middle name - is het vet vet.

Godallemachtig wat is die Club Ace toch geschikt voor een feestje zoals dit. Dat smaakt naar meer.

Gespot: Bert Hagendoorn, van het kersverse bureau Agency Engines. Niet alleen een goede naam - daar zijn we bij Marketing Report gevoelig voor - maar ook goede mensen; daar zij we bij Marketing Report overigens ook gevoelig voor.

Als het om reclamebureaufeestjes gaat, is Bert natuurlijk apert unspottable.

(het duurde even voordat ik door heb dat ik precies het tegenovergestelde bedoel maar ik laat het toch staan, bij Marketing Report houden we ook van mooie woorden).

Niets ten nadele van sommige andere bureaus maar wij vinden tafeltennis en poolbiljart licht ADNIGHT onwaardig. Daarentegen des te leuker dat je bij Ace wel heel leuk leuke filmpjes kunt laten maken.

Ook fijn voor foto's, video's en mensen herkennen: het is er lekker licht en de muziek staat wel hard maar niet zo hard dat je geen gesprek kunt voeren.

Gespot: Ace CEO Rogier IJzermans. Hij kust Hammerfest-CEO Baba Touré. Kijk zelf even om te zien wat hij daar precies mee bedoelt.

Altijd leuk! Gespot: Tamara Couperus, founder van Crocodile Agency en een deel van haar gang; Rosa Vermeij en Maxime Oostveen.

Daarna is het door naar de Oostelijke Handelskade waar zo ongeveer recht tegenover Panama het kantoor van Code d'Azur woont. Het wordt al duidelijk wat later op de avond want de meeste actie is hier alweer achter de rug. Snel door maar niet voordat we hebben gezegd: wat een prachtig pand, wat een prachtige locatie!

Nu werkelijk vol gas door richting van de Van Baerlestraat - we kunnen parkeren voor de deur bij Wildschut. Moet niet gekker worden. Rénnen naar &.media.group. Zij zitten in het pand naast Le Garage en zonder daar al te veel woorden aan vuil te maken: met een restaurant waar ze zo lekker eten maken, wil je natuurlijk geen ruzie over geluidsoverlast.

Als we binnen komen stormen, zijn we nog net op tijd om te horen hoe het geluid definitief wordt uitgedraaid en de gasten worden bedankt voor een avond vol funk. Over mooie locatie en mooi pand gesproken... Well done Sophie en Britt

Niet gespot maar we zien elkaar woensdag alweer bij Cross Media Awards 2023 in PHIL Haarlem, waarnaartoe &.media.group een stevige delegatie zal afvaardigen.

Wel gespot: &.agency Strategy & Growth Director Martijn Brons en &.agency CEO Cedric Brunings, die ons ondanks het late uur van harte welkom heten.

Zeiknat geregend weer terug in de oto. Op een sukkeldrafje toucheren we het Museumplein en rollen we langs het Concertgebouw de De Lairessestraat in - je voelt Oud-Zuid door de portieren naar binnen komen - om tegen beter weten in te kijken of er nog licht brandt bij Alfred International in Generaal Vetterstraat in de Helicopterbuurt naast TBWA.

Terwijl we de straat overrennen - het regent nog steeds pijpenstelen - proberen wij twee raadsels op te lossen. 

1: wie was Generaal Vetter? Dat is vrij snel gefixt: Jacobus Augustinus Vetter (1837-1907, best oud geworden voor die tijd met toch beperkte medische voorzieningen en zo'n gevaarlijk beroep en dat ook nog in de tropen) was een Nederlands generaal van het Nederlands Indisch leger - het kan nooit lang meer duren voordat deze straat wordt omgedoopt in iets onschuldigs als Stewardessen Allee.

En 2: hoe heet dit wijkje waar zoveel leuke creatieve bedrijven zitten, waaronder ook DEPT, Go Spooky (huh, zaten die niet op de Herengracht? - ja, weet ik veel), PilotStudio (op de Pilotenstraat) en MakerSteet (op de Helicopterstraat). Nou in ieder geval niet de Helicopterbuurt want dat hebben we zelf verzonnen. Misschien iets sufs als Over Schinkel Kwartier - maakt het wat uit? Waarschijnlijk niet.

Dus bij Alfred was het gesloten?

Echt niet!

Dikke party!

We worden opgewacht door een van de leukste bureaudirecties van Nederland: Eddy Salfischberger en Yvette Belt. Ze staan al klaar voor een foto voor hun client wall, speciaal gemaakt voor Marketing Report - dat is nog eens een ontvangst.

Laatste video is met Yvette. En nu nog ongenadig los op de dansvloer.

Het blijft nog lang onrustig in de stad.

www.adnight.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

ADNIGHT: 40 bureaus en ruim 150 sessies

12-10-2023 | 09:24:14
ADNIGHT 2023 trapt vrijdag 13 oktober af om 18:00 uur met een programma met in totaal ruim 150 talks, workshops en activiteiten

ADNIGHT en Ocean komen met DOOH-activatie rondom afterparty

05-10-2023 | 09:06:26
ADNIGHT ontwikkelde in samenwerking met Ocean Labs een DOOH-activatie waarmee mensen kans kunnen maken op een kaartje voor de afterparty van ADNIGHT.

Gen-Z agency Boomerang FT. viert 1-jarig bestaan

04-10-2023 | 10:26:00
Samengevat: meer dan 29 merken, 6 fte’s, 120 Future Talents, een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk en 4 opleidingssamenwerkingen verder.

[Interview] Anouk Facee Schaeffer (Boomerang & Publicis Groupe) over Adnight 2023

02-10-2023 | 00:15:00
Op 13 oktober 2023 vindt de tweede editie van Adnight plaats in Amsterdam waarbij de creatieve bureaus hun deuren openen. We spreken hierover met Anouk Facee Schaeffer, Head of Brand and Culture bij Boomerang en Publicis Groupe

MassiveMusic on Steroids: an Epic Music Night

28-09-2023 | 10:43:00
Op vrijdag 13 oktober wordt de A'DAM Toren het epicentrum van creativiteit en plezier, want MassiveMusic opent haar deuren voor MassiveMusic on Steroids

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief