Marketing Report
Het eerste AI Marketing Congres van Nederland maakt de sprong van belofte naar praktijk events

Het eerste AI Marketing Congres van Nederland maakt de sprong van belofte naar praktijk

Het afgelopen anderhalf jaar heeft AI de marketingwereld overweldigd met zijn mogelijkheden. Er gaat geen maand voorbij, of we worden weer verrast met mogelijkheden. Van het creëren van teksten en beelden tot het genereren van video's en het optimaliseren van verzendtijden. Overal om ons heen zien we de potentie, horen we de beloftes, maar het omzetten van deze veelbelovende technologieën in daadwerkelijke waarde, in dagelijkse werkprocessen, dat blijkt nog lastig.

Het AI Marketing Congres vormt een brug tussen het horen van de beloftes van AI en het daadwerkelijk ervaren van de realiteit door middel van casestudies en concrete workshops.

Echte verhalen en hands-on workshops

De dag omvat 20 sessies, waaronder keynotes, workshops en cases gegeven door experts. Zij vertellen niet alleen verhalen over wat ze hebben gedaan en gezien in het veld, maar laten je ook zien hoe het moet.

Charida Dorder, organisator van het evenement en winnaar van de PIM Marketing Literatuur Prijs van 2023, zal zelf bijdragen met een keynote over inzichten voor marketingprofessionals, gevolgd door praktijkvoorbeelden en tips voor het integreren in teamprocessen aan het einde van de dag.

Charida Dorder: "We worden overspoeld met AI-tools, en daar ligt het kernprobleem: we slagen er niet in om het maximale uit de overvloed aan mogelijkheden te halen. Experimenteren gebeurt ad hoc, zonder verdieping hoe de technologie precies werkt. Het resultaat; We realiseren weinig impact. We besteden meer tijd aan het uitproberen van de tools dan dat ze ons daadwerkelijk voordeel opleveren. De uitdaging ligt niet alleen in het selecteren van de juiste tools, maar ook in het ontdekken hoe je het optimale eruit kunt halen en in het integreren ervan in ons dagelijks werkproces. Zo wordt de technologie niet alleen een element voor het maken van kattenfoto's of Sinterklaasgedichten, maar een structureel onderdeel van onze werkzaamheden."

Doen is geloven

Dit vraagstuk ligt aan de basis van ons evenement. Verschillende marketingdisciplines worden uitgelicht via inspiratiesessies over recente trends en ontwikkelingen, gecombineerd met praktijkgerichte workshops met concrete handvatten. Een voorbeeld: Naast een inspiratiesessie over de impact van AI on Search, duiken we in de prijswinnende SEO ChatGPT-case en bieden we een workshop aan over het gebruik van ChatGPT voor SEO-contentcreatie. Zo ben je niet alleen helemaal bij met de laatste stand van zaken in je vakgebied, maar weet je ook hoe je deze kennis concreet toepast. Doen is tenslotte geloven.

www.aiformarketingacademy.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Screenforce] Zo profiteer je van sportsponsoring

23-04-2024 | 13:41:19
Hoe kun je als communicatieprofessional inhaken op sportevenementen zoaks het EK, de Tour de France of de Olympische Spelen? 

De drie Shortlisten SAN ABC Accenten 2023 zijn bekend

23-04-2024 | 12:08:00
De ABC-jury heeft na een tweede ronde in voorgaande weken de Shortlisten voor de drie SAN ABC Accenten 2023 vastgesteld

Shortlist SAN Next Merkenbouwer 2023 bekend

22-04-2024 | 17:01:00
Na de eerste juryrondes heeft de jury SAN Next Merkenbouwer uit alle kandidaten vijf kandidaten op de Shortlist 2023 geplaatst

Philips Museum opent expositie brAInpower over artificial intelligence

22-04-2024 | 11:28:00
Zaterdag 20 april heeft het Philips Museum zijn deuren geopend voor publiek met de tentoonstelling brAInpower

Mediatest kondigt MediaTestdag 2024 aan: inschrijving gestart

22-04-2024 | 09:59:00
En omdat het de 25e verjaardag is van MediaTest, wordt er binnen 25 uur (in plaats van 24) kosteloos een volledig onderzoek uitgevoerd.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief