Marketing Report
Airborne produceert AD-podcast De Stiefmoedermoord nieuws

Airborne produceert AD-podcast De Stiefmoedermoord

Vanaf woensdag 20 september 2023 is De Stiefmoedermoord van het AD te beluisteren. In deze true crime-podcast probeert een Zweedse onderzoeksjournalist te achterhalen of de juiste persoon is veroordeeld voor een moord in huiselijke kring. Deze serie deed in Zweden veel stof doen opwaaien. Door een samenwerking vanuit het Algemeen Dagblad met de nieuwe Podster/Airborne-alliantie is de reeks nu ook in het Nederlands beschikbaar.

In 1986 wordt de 15-jarige Samir veroordeeld tot psychiatrische dwangverpleging, vanwege de moord op zijn stiefmoeder. Nadat hij in eerste instantie de moord heeft bekend, trekt hij anderhalf jaar later zijn bekentenis in: niet hij, maar zijn vader is de dader. Klopt het wat hij zegt? Journalist Anders Johansson van de krant Aftonbladet start een onderzoek dat hij minutieus vastlegt in een podcast. Miljoenen Zweedse luisteraars volgden de ontdekkingen van Johansson op de voet.

Alliantie

Tot voor kort was de podcast alleen in het Zweeds beschikbaar, maar door de alliantie tussen Podster en Airborne is de serie nu ook in het Nederlands te beluisteren. Podster is een Deense start-up die de rechten verwerft van lokale podcast-hits om ze vervolgens internationaal uit te brengen. Daarvoor heeft het voor de Nederlandse markt een alliantie gesloten met audio agency Airborne, dat verantwoordelijk is voor de productie en het afsluiten van lokale overeenkomsten.

Hoogwaardige productie

Daan Hofstee, Manager Podcast DPG Media, waar het Algemeen Dagblad deel van uitmaakt: "Audio en podcasts vormen inmiddels een onmisbare pijler binnen onze redactionele strategie. Door internationale succesvolle podcasts te lokaliseren, kunnen we ons redactionele aanbod sneller uitbouwen met hoogwaardige producties. Voor ons is deze samenwerking met Podster/Airborne dan ook een zeer interessant experiment."

Henriette Høj Gharib, CEO en Co-founder van Podster: "We zijn heel blij dat we samen met Airborne onze entree op de Nederlandse markt kunnen maken. Door hun vakmanschap ligt er nu een show van absolute topkwaliteit."

Marvin Jacobs, Creative Director van Airborne: "Het ontwikkelen van originals is normaal gesproken een intensief en kostbaar proces. Wij zijn blij dat we door deze nieuwe alliantie ineens een enorme bibliotheek aan prachtige shows kunnen aanbieden binnen Nederland. Deze productie is nog maar het begin."

Luister naar De Stiefmoedermoord 

De eerste twee afleveringen van de podcast zijn te beluisteren op alle reguliere podcastplatformen. De rest van de serie is alleen beschikbaar voor abonnees van het AD.

www.airborne.audio

www.dpgmediagroup.com

www.podster.app

 

Lees ook

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

Airborne organiseert Audio Lunch met Reinjan Prakke

16-11-2023 | 10:35:00
Audio agency organiseert in het nieuwe jaar een informatieve Audio Lunch. Het concept is eenvoudig: in een uurtje praat een expert deelnemers bij

[Jeroen de Bakker] Rivaal voor OpenAI, impact op creatieve industrie, stem klonen

27-10-2023 | 10:36:00
Er gebeurt veel op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hier weer mijn wekelijkse gefilterde lees- en kijktips.

Jeroen de Bakker: Generatieve AI kan bijdragen aan productiviteitsverhoging en het verlichten van de druk op de arbeidsmarkt

29-09-2023 | 13:21:00
Generatieve #AI kan bijdragen aan productiviteitsverhoging en het verlichten van de druk op de arbeidsmarkt. PwC -experts Mona de Boer, PhD en Bastiaan Starink waarschuwen in een interessant rapport dat Ai geen toverstokje is

[Vacatures] Airborne zoekt een Showrunner/ eindredacteur

07-08-2023 | 09:44:00
 Airborne is per direct op zoek naar een Showrunner/ eindredacteur

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.