Airborne produceert AD-podcast De Stiefmoedermoord

Airborne produceert AD-podcast De Stiefmoedermoord

Vanaf woensdag 20 september 2023 is De Stiefmoedermoord van het AD te beluisteren. In deze true crime-podcast probeert een Zweedse onderzoeksjournalist te achterhalen of de juiste persoon is veroordeeld voor een moord in huiselijke kring. Deze serie deed in Zweden veel stof doen opwaaien. Door een samenwerking vanuit het Algemeen Dagblad met de nieuwe Podster/Airborne-alliantie is de reeks nu ook in het Nederlands beschikbaar.

In 1986 wordt de 15-jarige Samir veroordeeld tot psychiatrische dwangverpleging, vanwege de moord op zijn stiefmoeder. Nadat hij in eerste instantie de moord heeft bekend, trekt hij anderhalf jaar later zijn bekentenis in: niet hij, maar zijn vader is de dader. Klopt het wat hij zegt? Journalist Anders Johansson van de krant Aftonbladet start een onderzoek dat hij minutieus vastlegt in een podcast. Miljoenen Zweedse luisteraars volgden de ontdekkingen van Johansson op de voet.

Alliantie

Tot voor kort was de podcast alleen in het Zweeds beschikbaar, maar door de alliantie tussen Podster en Airborne is de serie nu ook in het Nederlands te beluisteren. Podster is een Deense start-up die de rechten verwerft van lokale podcast-hits om ze vervolgens internationaal uit te brengen. Daarvoor heeft het voor de Nederlandse markt een alliantie gesloten met audio agency Airborne, dat verantwoordelijk is voor de productie en het afsluiten van lokale overeenkomsten.

Hoogwaardige productie

Daan Hofstee, Manager Podcast DPG Media, waar het Algemeen Dagblad deel van uitmaakt: "Audio en podcasts vormen inmiddels een onmisbare pijler binnen onze redactionele strategie. Door internationale succesvolle podcasts te lokaliseren, kunnen we ons redactionele aanbod sneller uitbouwen met hoogwaardige producties. Voor ons is deze samenwerking met Podster/Airborne dan ook een zeer interessant experiment."

Henriette Høj Gharib, CEO en Co-founder van Podster: "We zijn heel blij dat we samen met Airborne onze entree op de Nederlandse markt kunnen maken. Door hun vakmanschap ligt er nu een show van absolute topkwaliteit."

Marvin Jacobs, Creative Director van Airborne: "Het ontwikkelen van originals is normaal gesproken een intensief en kostbaar proces. Wij zijn blij dat we door deze nieuwe alliantie ineens een enorme bibliotheek aan prachtige shows kunnen aanbieden binnen Nederland. Deze productie is nog maar het begin."

Luister naar De Stiefmoedermoord 

De eerste twee afleveringen van de podcast zijn te beluisteren op alle reguliere podcastplatformen. De rest van de serie is alleen beschikbaar voor abonnees van het AD.

www.airborne.audio

www.dpgmediagroup.com

www.podster.app

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook

Airborne produceert podcastreeks over roofkunst voor Nationaal Holocaustmuseum

30-05-2024 | 10:56:18
In samenwerking met het museum werd gekozen voor 6 verhalen die elk een ander deel uit de geschiedenis van de holocaust in Nederland belichten

Airborne blikt terug op totstandkoming Holocaust-podcast

18-03-2024 | 10:29:00
In samenwerking met het museum werd gekozen voor 6 verhalen die elk een ander deel uit de geschiedenis van de holocaust in Nederland belichten

Nationaal Holocaustmuseum en Airborne brengen podcast uit bij opening museum

07-03-2024 | 09:10:01
Aan de hand van zes persoonlijke voorwerpen en de verhalen die ze meedragen, neemt podcastmaker Reinjan Prakke je mee door de geschiedenis van de Holocaust in Nederland

Airborne organiseert audiolunch met Jeroen de Bakker

07-02-2024 | 09:45:00
Airborne organiseert woensdag 13 maart om 12:00 uur een Airborne Audio Lunch met als thema: Wat wij in 5 jaar leerden over podcasting

Even bellen met … Sophie Grandia over de Airborne en Mediahuis NRC-podcast 180 graden voor Achmea

16-01-2024 | 07:00:00
NRC Mediahuis en Airborne ontwikkelden de podcast 180 graden voor Achmea. Marketing Report zou Marketing Report niet zijn als we daar niet meer over wilden weten.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.