Marketing Report
Albert Heijn: kerst gaat niet alleen om wat je op tafel zet, maar vooral om met wie je aan tafel zit nieuws

Albert Heijn: kerst gaat niet alleen om wat je op tafel zet, maar vooral om met wie je aan tafel zit

Uit onderzoek is gebleken dat 66 procent van de Nederlandse consumenten Albert Heijn als hun favoriete supermarkt tijdens de kerst beschouwt. De supermarkt heeft aangegeven zich te willen richten op het mogelijk maken van waardevolle momenten tijdens deze feestdagen, waarbij de focus ligt op gezamenlijke tijd met dierbaren. De nadruk wordt gelegd op heerlijk, betaalbaar eten en het succesvol organiseren van de feestdagen.

Het onderzoek toont aan dat mensen uitkijken naar gezellige momenten met familie en vrienden, terwijl de organisatie van de kerstmaaltijd en boodschappen doen als uitdagend wordt ervaren. Albert Heijn speelt in op deze behoeften door een uitgebreid kerstassortiment aan te bieden, waarmee klanten eenvoudig kunnen schitteren en volop kunnen genieten van de tijd met hun naasten.

De kerstkrans in de hoofdrol

Dit jaar staat een voorgerecht, de zalmkrans met pompoen en sinaasappeldressing, centraal op de cover van de Allerhande. De kerstkrans wordt aangeprezen als een manier om een spectaculair diner te serveren en de mogelijkheid om gerechten aan tafel te delen, wat bijdraagt aan de speciale sfeer van Kerstmis.

De show stelen met kerstassortiment 

Albert Heijn's uitgebreide assortiment van meer dan 200 Excellent voor de Feestdagen-producten biedt klanten een breed scala aan keuzemogelijkheden voor een geslaagd kerstdiner. Dit omvat onder andere producten zoals zalmblini's, zalmfilet hele zijde en profiterole kerstkrans.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar vegetarische opties tijdens de feestdagen, heeft Albert Heijn in samenwerking met bekende veganisten een plantaardige editie van de kerst Allerhande uitgebracht. Deze biedt inspiratie voor heerlijke en verrassende plantaardige recepten en producten, zoals een plantaardige Garnalencocktail pakket en een biologische Bietstuk als alternatief voor een traditioneel voorgerecht.

Bovendien introduceert Albert Heijn dit jaar de Kerstmakers, toppings en versieringen om gerechten feestelijk aan te kleden. Eetbare glitterspray, gouden parels en andere decoraties beloven eenvoudig te gebruiken toevoegingen met een groot visueel effect.

Uitpakken maar wel betaalbaar 

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 60 procent van de ondervraagden iets speciaals op tafel wil zetten tijdens Kerstmis, terwijl 75 procent de voorkeur geeft aan betaalbare opties. Albert Heijn heeft driegangenmenu's samengesteld die al voor minder dan 6 euro per persoon beschikbaar zijn.

Om voedselverspilling tegen te gaan, biedt Albert Heijn dit jaar opnieuw het Feestdagen Overblijverspakket aan, waarin producten met korting worden aangeboden die aan het einde van de dag overblijven. Daarnaast zet Albert Heijn zich in voor sociale doelen door samen te werken met maatschappelijke partners en een Bordje voor elkaar-actie op te zetten.

Kerstcommercial

Als onderdeel van hun kerstcampagne, heeft Albert Heijn een kerstcommercial gelanceerd waarin jongeren worden aangemoedigd om samen een kerstdiner te bereiden voor mensen die wat extra aandacht verdienen. Deze reclame benadrukt het belang van samenzijn tijdens Kerstmis boven het culinaire aspect.

www.ah.nl

 

Lees ook:

Albert Top lanceert retail bureaunetwerk New Retail Group

22-02-2024 | 11:20:00
Een netwerk samengesteld uit specialisten op het gebied van strategie, creativiteit, technologie en online innovatie

Albert Heijn laat in Haarlem de toekomst van het supermarktbedrijf zien

25-11-2023 | 19:07:00
Albert Heijn laat in Haarlem de toekomst van het supermarktbedrijf zien
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.