Alfred en DEPT in de race om het account van Lidl

Alfred en DEPT in de race om het account van Lidl

In ieder geval Alfred en DEPT doen mee aan de eerder bekend geworden pitch die Lidl heeft uitgezet voor de keuze van een creatief bureau. Dit bevestigt Jorieke de Vries-Goosen, Head of Marketing, Branding en Packaging van Lidl aan Marketing Report. Lidl heeft besloten dat er vooralsnog geen derde bureau gelecteerd zal worden voor de pitch.

Eerder is aangegeven dat Joe Public die de afgelopen 5 jaar het reclamebureau is geweest van Lidl, na overleg tussen beide partijen niet mee doet aan de pitch. Er hebben circa 50 bureaus zich gemeld voor de pitch.

De verwachting is dat in juni 2023 de keuze zal worden gemaakt welk bureau als winnaar uit de bus zal komen.

Lidl bestaat in Nederland sinds 1997 en telt thans circa 440 filialen met in totaal 21.000 medewerkers en 6 distributiecentra. Volgens Nielsen is Lidl met 152 miljoen aan bruto adverteerdersbudget in 2022 (na Albert Heijn) de op één na grootste adverteerder van Nederland. Onderzoeksbueau Adfact gaat bij Lidl uit van 88,2 miljoen bruto adverteerdersbudget in 2022. Sinds 2007 is Zigt het mediabureau van Lidl; eind 2021 werd die samenwerking verlengd.

www.lidl.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.