Marketing Report
Alfred International ontwikkelt commercial Dat is wel zo lekker Rivella nieuws

Alfred International ontwikkelt commercial Dat is wel zo lekker Rivella

Rivella introduceert een merkcampagne waarin smaak, natuur en vrienden centraal staan. Met Dat is wel zo lekker profileert het merk zich als een verfrissende drank waarmee je je met een slok in de natuur waant en die je het best kunt drinken in gezelschap van vrienden. De commercial is te zien op tv en online kanalen. Daarnaast staan out-of-home, pr en sampling op het programma.

Ontspanning in de natuur

In de hectiek van de dag creëert men graag een ontspannen moment. Waar anders dan in de natuur kun je dit ontspannen gevoel ervaren? Met de lekkere smaak van Rivella verbreek je, voor even, de connectie met het drukke leven. In de nieuwe TVC is die identiteit duidelijk zichtbaar: een groep vrienden drinkt Rivella op een stads terras en waant zich direct samen in de duinen, in het bos en bij een rivier. De film eindigt met de pay-off Dat is wel zo lekker.

Verfrissend karakter

Met de campagne wil het merk zijn positie binnen het frisdrankensegment versterken door het verfrissende karakter te benadrukken en de associatie met de natuur en rust verder uit te bouwen. Ook het gebruiksmoment wordt belicht: Rivella laat zien dat het een gezelschapsmerk is, waar je samen van kunt genieten om even rust te vinden.

De campagne is erop gericht om een nieuwe gebruikersgroep aan te spreken. Rivella-drinkers blijken namelijk trouw: als ze het eenmaal geproefd hebben, willen ze nooit meer anders. Deze gedachte is een belangrijke aanleiding voor de campagne geweest. De uitdaging voor Rivella is dat de consument denkt dat ze de smaak niet lekker vindt. Deze barrière willen ze daarom wegnemen.

Goed en gezond

Een belangrijk doel van de campagne is dat het frisdrankmerk altijd meegenomen wordt in de standaard keuzeset van de consument. Laura Beenders, Brand Development Manager bij Royal Club en Rivella: “De campagne draait volledig om de overtuiging van de smaak. ​​De pay off dat is wel zo lekker is een evolutie van naturel is wel zo lekker. Hiermee willen we consumenten uitdagen om Rivella een keer te proberen, want als je het eenmaal proeft dan ben je verkocht. En wat ook wel zo lekker is: Rivella bevat weinig suiker en is gemaakt met natuurlijke ingrediënten.”

Als een frisdrank met een unieke smaak, die gemaakt is met natuurlijke ingrediënten en die slechts 5 kcal bevat, past Rivella goed in de visie van moederbedrijf Vrumona. Dat heeft zich ten doel gesteld om goed en gezond drinken voor iedereen beschikbaar te maken, door het aantal calorieën in dranken in het portfolio te beperken, zonder afbreuk te doen aan smaak en ervaring.

Zichtbaarheid campagne

De commercial, die door Alfred International is ontwikkeld, is te zien op tv en wordt omnichannel ingezet op online kanalen zoals YouTube. Daarnaast worden influencers, (digital) out-of-home en een grote sampling campagne ingezet. 

Credits:

Klant: Rivella | Bureau: Alfred International | Filmproductie: CZAR | Media: Dentsu | PR: HPB, Het PR Bureau

www.alfred.nl

www.rivella.nl

www.vrumona.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.