Marketing Report
Alfred komt met Liefde is Simpel-campagne nieuws

Alfred komt met Liefde is Simpel-campagne

In Liefde is Simpel laat de telecomprovider zien dat het vinden van een goede belbundel minstens zo belangrijk is als het vinden van een goede relatie. Alfred International ontwikkelde de campagne die onder andere verschijnt op tv, radio, online video, social en out of home.

De campagne is onderdeel van een reeks die al sinds 2013 loopt.

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat het gebruik van de smartphone voor veel Nederlanders een essentiële levensbehoefte is. 23 procent van de ondervraagden geeft aan meer tijd aan de smartphone te besteden dan aan hun partner.

Propositie Simpel

De campagne heeft als doel om Nederland bewust te maken van de propositie van Simpel: goedkoop bellen, sms’en en veel data op een geweldig netwerk. Deze propositie vormt sinds 2019 de basis van alle communicatie.

Eerdere campagnes speelden met tv- en filmgenres zoals Bollywood, crime of westerns en recent nog was er een parodie op een spelshow. Lucio Jessurun, Strategy Director bij Alfred International: “De combinatie entertainment en reclame bleek tot nu toe heel succesvol. Dit keer kozen we ervoor om een respectvolle parodie te maken op een geliefd datingprogramma.”

De typische pratende vingers spelen sinds 2013 de hoofdrol in campagnes van Simpel. Recent nog won de campagne een Esprix Long Term voor zijn creativiteit en effectiviteit.

Margaret Kreuger, Manager Brand & Customer Communications van T-Mobile: “De vingers staan symbool voor gemak en simplisme. Simpel kiest al jaren voor consequent gebruik van deze property. Hierdoor zijn de reclames van Simpel snel te herkennen en makkelijk om te onthouden.”

www.alfred.nl

www.simpel.nl

Lees ook:

Lidl kiest Alfred na verlengde pitch

29-11-2023 | 07:46:00
Lidl heeft Alfred verkozen na een pitch die in april 2023 was uitgezet. De pitch werd stilgelegd nadat eind juni bekend werd dat Jorieke de Vries-Goosen Lidl Nederland zou verlaten

Alfred ontwikkelt kerstcampagne Praxis

27-11-2023 | 07:00:00
Alfred heeft een Praxis-campagne ontwikkeld die op een respectvolle manier de discussie aangaat over kerstbomen vóór het vertrek van Sinterklaas

[Marketing Report TV] Danielle Boskemper en Sylvia van Hooft (Alfred) over SNS-campagne

23-10-2023 | 16:13:00
Danielle Boskemper, Client Service Director, en Sylvia van Hooft, Strategy Director bij Alfred International, zijn te gast bij Marketing Report TV

Alfred maakt internationale campagne voor Allianz Direct

23-10-2023 | 11:25:00
Alfred International, sinds 2011 het bureau van Allianz Direct, ontwikkelde een Europese campagne die de komende jaren zal worden uitgerold.

Adnight 2023 Report!

14-10-2023 | 09:52:00
Toffe bende bij ADNIGHT 2023. Marketing Report stortte zich met overgave en wist acht bureaus te bezoeken. Eerste stop was de Houthavens, rammetje vol creatieve bedrijven en dito mensen

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.