Marketing Report
Alfred maakt internationale campagne voor Allianz Direct nieuws

Alfred maakt internationale campagne voor Allianz Direct

Alfred International, sinds 2011 het bureau van Allianz Direct, ontwikkelde een Europese campagne die de komende jaren zal worden uitgerold. Deze volgt de campagne met Usain Bolt op, waarmee in 2020 het merk op de Europese markt werd geïntroduceerd.

Opvolger van langlopende campagne met Usain Bolt

Begin 2020 werd het merk Allianz Direct in Europa geïntroduceerd, als label voor alle Europese online verzekeringsactiviteiten van moederbedrijf Allianz. In Nederland betekende dat een rebranding vanuit Allsecur. Daarvoor werd destijds een samenwerking aangegaan met Usain Bolt.

Daniëlle Boskemper, Client Services Director bij Alfred: “De afgelopen jaren hebben we zes campagnes met Usain gemaakt. Daarmee introduceerden we niet alleen het merk Allianz Direct, maar ook producten als woon- en reisverzekeringen. Daarnaast was Allianz Direct Olympic en Paralympic Insurance Partner, waar we ook met Usain een campagne voor mochten maken.”

Focus op slim digitaal gemak

Ron Adams, Brand Tribe Lead Europe bij Allianz Direct: “Het directe en daarmee snelle van Allianz Direct hebben we de afgelopen jaren succesvol aan onze merknaam verbonden. Nu is het tijd voor de volgende stap. Daarin komt de nadruk te liggen op het slimme, digitale gemak. Dat zijn we tegenwoordig allemaal gewend van allerlei online services, vaak via je telefoon - denk maar aan Spotify of Uber. We willen met de nieuwe campagne benadrukken dat Allianz Direct een soortgelijke slimme keuze is in, maar dan in verzekeringsland.”


Internationale campagne gestart in Duitsland

De global campaign start in vier Europese landen. In Nederland is de campagne op 16 oktober live gegaan, eerder deze maand startte Duitsland al met de tv-commercial en Direct Response TV. Italië en Spanje volgen begin volgend jaar. Deze eerste campagne binnen dit concept zal verschijnen op onder meer tv, online video, social media, display, outdoor en radio.

Hoofdrol voor CGI

In de video is een hoofdrol weggelegd voor een groepje meeuwen. Die lachen de hoofdrolspeelster keihard uit, maar uiteindelijk blijkt zij toch de slimste.

Jeroen van de Sande, Executive Creative Director bij Alfred International: “We hebben samen met de Ambassadors veel moeite gestopt in de CGI, om de emotie van de meeuwen en het ‘samenspel’ met de actrice perfect te krijgen. Dat levert niet alleen een goede commercial op, maar geeft ons ook de mogelijkheid om in een paar seconden op de socials de aandacht te pakken. De meeuwen kunnen daar opvallen op een manier die je zeker als verzekeringsmaatschappij echt gaat onderscheiden.”

Credits:

Klant Allianz Direct | Eindverantwoordelijke klant Ron Adams, Natasja Staal, Miriam Pijnenburg | Bureau Alfred International | Strategie Joris Nuiver, Edward van de Ridder | Account Danielle Boskemper, Stéphanie Freitag, Luke Boots | Creatie Jorn Kruijsen, Jeroen van de Sande, Rogier Mahieu Jan-Willem Smits Joost van Nistelrooij | Agency Producer Vittoria Robijns | Productiemaatschappij SuperEasterFeather | Regisseur Sven Super | Producer Arjan Oosterveer | Lighting cameraman/ D.O.P. Ruzbeh Babol | Editor MRTN CGI/Online Ambassadors | Muziek Tom Tukker

www.alfred.nl

Lees ook:

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.