Alfred ontwikkelt activatiecampagne voor Praxis en Jantje Beton

Alfred ontwikkelt activatiecampagne voor Praxis en Jantje Beton

Uit een onderzoek onder duizend Nederlandse ouders, uitgevoerd in opdracht van Jantje Beton en Praxis, blijkt dat 37 procent van de basisschoolkinderen klaagt over hun schoolplein. Bijna de helft van de ouders vindt dat de speelplaatsen te veel uit tegels bestaan en mist groen. Dus ontwikkelde Praxis’ reclamebureau Alfred samen met zusterbureaus Freddy en OnSocial, als onderdeel van de lopende campagne ‘Van grijs naar groen’, een activatiecampagne. 

Win een groener schoolplein

Miranda Smit, Marketing Director van Praxis: "De cijfers uit het onderzoek laten zien dat veel scholen in Nederland grote stappen kunnen maken met het groen op hun plein. En daar willen wij als Praxis graag bij helpen."

Met deze campagne helpt Praxis alle Makers van Nederland de drempel over om hun buitenruimte te vergroenen, waaronder ook scholen. De eerste stap in deze activatie was het agenderen van het onderwerp grijze schoolpleinen middels PR, waarna een oplossing volgde in de vorm van de activatie ‘Win een groener schoolplein’. Met deze activatie krijgen basisscholieren de kans hun saaie schoolplein van grijs naar groen te veranderen, door hun ideale schoolplein te tekenen en in te zenden. Via eigen kanalen, PR en de inzet van influencers zoals Juf Lisanne, Meester Jayden en Juf Sanne, worden scholen opgeroepen om mee te doen. Daarnaast ontvingen scholen een fysieke uitnodiging. Scholen kunnen zich aanmelden op www.schoolpleingrijsnaargroen.nl. Inzenden is mogelijk tot 8 juni en de winnaars worden op 28 juni bekendgemaakt.

Marlies Bouman van Jantje Beton: "We hopen dat de kinderen en ouders van Nederland worden geïnspireerd om de grijze schoolpleinen samen aan te pakken en dat er steeds meer schoolpleinen groen kleuren. Zeker in dit seizoen kun je zien hoeveel fijner en mooier straten en pleinen daarvan worden."

www.alfred.nl

www.praxis.nl

www.jantjebeton.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.