Alfred ontwikkelt bespaar-campagne Praxis

Alfred ontwikkelt bespaar-campagne Praxis

Besparen is een onderwerp dat momenteel erg leeft in Nederland. Alfred ontwikkelde voor Praxis een campagne waarin centraal staat hoe mensen met relatief simpele klussen geld kunnen besparen.

In de campagne zien we hoe Praxis-medewerker Theo bij zijn zus aan het klussen is. Hij vertelt haar dat ze met makkelijke klusjes nog jaaaaaren blijft besparen. Dit wordt visueel gedramatiseerd door Theo ook jaren later te laten zien, in dezelfde kamer bij zijn zus. “Dus dan besparen we over 10 jaar nog steeds geld?” “En dus ook over 25 jaar?!” “Ja, door nu te verduurzamen blijf je eindeloos besparen”. Ondertussen zien we Theo’s zus ouder worden, haar dochter opgroeien en de hond volwassen worden… en over 25 jaar een heel andere gedaante krijgen. En ook Theo zelf verandert nogal van gedaante.

Miranda Smit, Marketing Director van Praxis: “Veel consumenten willen momenteel hun woning verduurzamen, maar weten vaak niet hoe en waar te beginnen. Met deze campagne laten we zien dat verduurzaming van je woning ook gedaan kan worden met kleine, eenvoudige klussen waarmee je al snel kunt besparen. Denk aan het aanbrengen van radiatorfolie of buizenisolatie. Met deze campagne willen we alle Makers van Nederland motiveren om juist nu dat soort klussen op te pakken om er vervolgens nog jaren van te profiteren”.

Edward van de Ridder, Head of Strategy bij Alfred: “Dat duurzaam klussen nu meer om rationele redenen gebeurt, wil niet zeggen dat je ook rationeel moet communiceren. Het is heel makkelijk om korting op dit soort producten te communiceren, maar er is meer nodig om mensen massaal in actie te krijgen. We zien toch dat veel mensen bij verduurzamen eerst denken aan lange termijn doelen als klimaatverandering. Met deze campagne willen we Kom nu in actie en blijf jaren besparen vooral ook emotioneel tot leven brengen’.

www.alfred.nl

www.praxis.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.