Alfred ontwikkelt campagne voor Praxis: van grijs naar groen is goed te doen

Alfred ontwikkelt campagne voor Praxis: van grijs naar groen is goed te doen

Alfred heeft een voorjaars-campagne voor de bouwmarkt Praxis ontwikkeld. De campagne is een vervolg op de campagne gepubliceerd in het voorjaar van 2023. In plaats van de tuin, die onder handen wordt genomen, is het schoolplein aan de beurt. 

Zodra de voorjaarszon zich weer voorzichtig laat zien, communiceren bouwmarkten over hetzelfde onderwerp: onze tuin, waar we weer van het buiten leven gaan genieten. Om zich in dat concurrentieveld te onderscheiden, gaat Praxis dit jaar een stap verder. Want als je je tuin minder grijs maakt en groen de ruimte geeft, heeft dat niet alleen voordelen voor de vlinders en de bijtjes, maar ook voor kinderen. Praxis helpt hier graag bij.

Groener is geen moetje, het is vooral veel leuker

De meeste mensen zijn wel bekend met de voordelen van vergroening voor biodiversiteit en afwatering. Praxis wil echter een stap verder gaan.

Miranda Smit, Marketing Director Praxis: "Praxis hecht veel waarde aan duurzaamheid, we stimuleren de Makers om te vergroenen. Echter, we begrijpen dat het voor veel mensen toch een beetje voelt als ver van je bed of als een moetje. Dus hoe krijg je ze dan in beweging? We besloten het dit jaar anders aan te pakken."

Kinderen spelen anders in groene omgevingen

Edward van de Ridder, Head of Strategy bij Alfred: "De impact van vergroening gaat verder dan alleen ecologische voordelen. Er is een direct en aantoonbaar effect op kinderen. Volgens een whitepaper van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en de VU spelen en leren kinderen echt anders in groene omgevingen. Zo is er minder competitie en gaan ze meer samen onderzoeken, ontdekken en bouwen. Of zoals Praxis het al jaren noemt, samen maken."

Bas Janssen en Koen Janssen, creative directors bij Alfred: "Een schoolplein is perfect om het effect van vergroening op kinderen tot leven te wekken. Je voelt in de campagne hun enthousiasme, van het ontwerp tot hun overenthousiaste medewerking. En met deze setting onderscheiden we ons ook nog eens van de andere bouwmarkten, die hun campagnes vaak in de achtertuin laten afspelen."

De makers helpen en inspireren met content

In de think-laag van de campagne zet Praxis online en social video’s in, die verwijzen naar stappenplannen en andere ondersteunende content. Hiermee ontdekken Makers bijvoorbeeld hoe makkelijk het is om wat grijze tegels te vervangen door een bloemen- of moestuin. Daarnaast biedt Praxis praktische tips, zoals het aansluiten van een regenton, want ook afwatering is onderdeel van een groenere omgeving. Met minder plassen op tegels en meer planten wordt niet alleen het milieu gediend, maar ook buiten spelen nog leuker.

www.alfred.nl

www.praxis.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Alfred en OnSocial vierden krachtenbundeling

28-06-2024 | 22:47:00
Alfred en OnSocial vierden 27 juni 2024 dat ze de krachten hebben gebundeld

[Marketing Report Cannes 2024] Yvette Belt en Eddy Salfischberger (Alfred): Hoe meer humor, hoe impactvoller je communicatie

19-06-2024 | 14:52:00
New Business Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Iedere dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report

Alfred lanceert vervolgcampagne voor Allianz Direct

18-06-2024 | 12:43:00
Afgelopen oktober introduceerde Allianz Direct een Europese merkcampagne, met lachende meeuwen in de hoofdrol.

Lidl kiest voor GoSpooky als socialmediabureau

14-06-2024 | 12:42:00
De samenwerking is inmiddels begonnen met de lancering van Lidl's eigen TikTok-kanaal.

[RAW Countdown to Cannes] Vincent Vervoort, Alfred International

13-06-2024 | 07:00:00
RAW komt ook dit jaar met een mooie delegatie naar Cannes. Iedere dag stellen mensen uit de delegatie zich voor. 
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.