Algemeen directeur Martijn Bennis verlaat ANP

Algemeen directeur Martijn Bennis verlaat ANP

Algemeen directeur Martijn Bennis verlaat in de loop van dit jaar het persbureau ANP. Martijn Bennis is sinds april 2017 de algemeen directeur. Hij werd destijds benoemd toen Vereniging Veronica nog de eigenaar was. In 2021 nam Chris Oomen (Optiverder) het ANP over van Talpa Network dat sinds 2018 de eigenaar was.

Martijn Bennis: “Ik vind het na zeven jaar in deze rol een goed moment om het stuur uit handen te geven. Het vertrouwen van de nieuwsuitgevers in het ANP is groot, het bedrijf is de afgelopen jaren versterkt met drie succesvolle overnames en we hebben nieuwe, krachtige proposities ontwikkeld, zowel voor de media als voor de zakelijke markt.”

Chris Oomen, eigenaar van ANP: “De maatschappelijke relevantie van het ANP hoort gepaard te gaan met financiële degelijkheid en daarvoor is ondernemerschap en behoedzaamheid nodig. Martijn Bennis heeft die balans goed weten te vinden.”

Jacques Kuyf, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “De grootste verdienste van Martijn Bennis is wellicht dat hij drie jaar geleden Chris Oomen bereid heeft gevonden om het ANP over te nemen. De familie Oomen biedt het bedrijf de langetermijnstabiliteit die een persbureau in een complex medialandschap nodig heeft.”

Freek Staps, hoofdredacteur van ANP: “We hebben succesvol, plezierig en doelmatig samengewerkt en ieder heeft vanuit de eigen rol veel kunnen bereiken waardoor het ANP er sterker voor staat. Martijn Bennis heeft het ANP vanuit het respect voor de journalistiek gezonder gemaakt: ondernemender, professioneler en socialer”.

Chris Oomen en de raad van commissarissen gaan op zoek naar een opvolger.

www.anp.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Jessica van der Waal commercieel directeur ANP

24-01-2023 | 15:07:00
Jessica van der Waal is benoemd tot commercieel directeur van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Zij wordt verantwoordelijk voor ANP Business waarin de zakelijke dienstverlening is ondergebracht.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.