AliExpress wijzigt voorwaarden na interventie ACM en Europese Commissie

AliExpress wijzigt voorwaarden na interventie ACM en Europese Commissie

AliExpress, het Chinese e-commerce platform heeft diens voorwaarden aangepast na interventie van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Europese Commissie.

AliExpress is gevestigd in Singapore en hanteerde voorwaarden die niet conform de regels van de Europese Unie zijn. Aangezien het verkoopplatform zich wel expliciet op de Europese Unie richt moet het zich wel houden aan de regels van de EU.

Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn daarom voortaan direct op de homepage te vinden en men kan voor geschillen voortaan bij een Nederlandse rechter terecht in plaats van een rechter in Hong Kong. Ook wordt in de prijzen voortaan een totaalprijs genoemd inclusief btw en douanekosten; consumenten hebben recht bij retouren op geld terug. Garantieregels zoals die in Nederland gelden, gelden ook voor aankopen bij AliExpress. Verder heeft AliExpress de voorwaarden ook in het Nederlands beschikbaar gesteld.

AliExpress is onderdeel van de Alibaba Group en bestaat sinds 2010. Het verkoopplatform is vooral bekend van zeer goedkope (namaak)producten die veelal met een langere levertijd worden bezorgd.

AliExpress berucht

De Verenigde Staten (Office of United States Trade Representative) heeft AliExpress op de lijst van beruchte bedrijven voor piraterij en illegale namaak geplaatst. India heeft een ban over AliExpress afgekondigd in 2020. Er bestaat invloed van de Chinese communistische partij met het moederbedrijf Alibaba. Alibaba draaide in 2021 een omzet die neerkomt op circa 134 miljard euro.

De ACM heeft digitale economie als kernpunt voor 2022 gedefinieerd binnen het takenpakket.

www.acm.nl

www.aliexpress.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.