Marketing Report
Fusie Ambassadors en Amp.Amsterdam

Fusie Ambassadors en Amp.Amsterdam

Ambassadors en Amp.Amsterdam zijn gefuseerd. Beide bedrijven hadden sinds 2021 een strategische samenwerking. Amp.Amsterdam richt zich op sonic branding (muziek, geluidsidentiteit en sounds) en Ambassadors is bekend als creative productie studio.

Het fusiebedrijf heet Ambassadors, waarbij Amp.Amsterdam daar onderdeel van is geworden.

De eigenaren van Ambassadors en Amp.Amsterdam zijn voortaan de eigenaren van Ambassadors. De directie bestaat daarbij uit Halbo van der Klaauw als mede-oprichter, Sanne Tolsma als Managing Director, Diederik Veelo als Chief Innovation Officer en Joost Haartsen als Chief Music Officer.

Ambassadors werd in 2007 opgericht door Halbo van de Klaauw en Diederik Veelo. Amp.Amsterdam bestaat sinds 2013 en is opgericht door Joost Haartsen.

Sanne Tolsma, Managing Director van Ambassador: “Bij Ambassadors zijn we niet alleen een bedrijf; we zijn Ambassadors voor de verbeelding. Dat betekent, je verbeeldt het en wij maken het. Van design en animatie tot AI en stemsynthese, wij bieden state-of-the-art, innovatieve oplossingen. En als de juiste techniek of hulpmddelen niet bestaan, creëren we die vanuit ons Ambassador Lab."

Joost Haartsen, Chief Music Officer: “Onze visie is om creativiteit, ambacht en technologie te mixen. Dat doen we, waarmee verbeelding op de meest impactvolle wijze tot leven wordt gebracht."

Halbo van der Klaauw: “Jaren geleden begonnen we via onze innovatiehub Ambassadors Lab te pionieren op het vlak van technologie en in het bijzonder met kunstmatige intelligentie (AI).”

Sanne Tolsma: “Voortbouwend op onze Amsterdamse roots, kijken we met trots naar onze nieuwe internationale vestigingen, zoals de recente opening van ons kantoor in Berlijn waarmee we toegaan naar een bedrijf met wereldwijd creatieve hubs en communities.”

Binnenkort komt Marketing Report met meer achtergronden over deze fusie.

www.amp.amsterdam

www.ambassadors.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Ambassadors lanceert Duitse vestiging: Ambassadors Berlin

22-03-2024 | 00:19:00
Ambassadors heeft een Duitse vestiging gelanceerd onder de noemer Ambassadors Berlin. Het dochterbedrijf focust zich op VFX, CG en muziekcompositie

[Interview] Sanne Tolsma en Joost Haartsen over de fusie van Amp.Amsterdam en Ambassadors

20-02-2024 | 17:07:00
Ambassadors en Amp.Amsterdam zijn gefuseerd. We spreken Managing Director Sanne Tolsma en Chief Music Officer Joost Haartsen over deze fusie

Dentsu Creative, Wefilm en Amp.Amsterdam kandideren zichzelf met Stukje Van Mij film (KPN) voor grote prijzenwinnaar 2024

10-02-2024 | 15:09:00
Het is nog niet eens half februari en het kan heel goed zijn dat de grote prijswinnaar van dit jaar al bekend is: Stukje Van Mij

Dentsu Creative ontwikkelt campagnefilm KPN over online shaming

07-02-2024 | 12:01:00
In de afgelopen zes maanden heeft 15 procent van de jongeren tussen de 13 en de 24 jaar aan sexting gedaan, zo blijkt uit recent onderzoek

Amp.Amsterdam ontwikkelt audio-identiteit Goboony

19-01-2024 | 09:09:09
Camperplatform Goboony wilde de aanwezigheid van het merk vergroten aan de hand van een onderscheidende sonische identiteit.
 

 

---

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief