Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company ontwikkelt merkgeluid voor Vandebron

Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company ontwikkelt merkgeluid voor Vandebron

Vandebron lanceerde onlangs een merkcampagne waarin hun rol als greentech pionier in de energiemarkt centraal staat. Zij gaan de belangrijkste nieuwe uitdaging in de energietransitie aan om Nederland op elk moment van groene stroom te kunnen voorzien, óók als er niet genoeg wordt opgewekt.

De sleutel in deze energietransitie ligt in het slim gebruiken van duurzame energie door middel van technologie. Juist op de momenten dat de zon niet schijnt en de wind niet waait. Deze toekomstgerichte en dynamische campagne kent ook een ander merkgeluid - passende bij het missiegedreven karakter van het bedrijf. Hiervoor werkt het energieplatform samen met Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company.

Het team van Amp.Amsterdam maakte voor deze vertaling gebruik van het speciaal door hen ontwikkelde RTA-E-model om de merkwaarden te vertalen naar een brandscore en soundlogo.

Diederik van Middelkoop, Executive Creative Director & Partner bij Amp.Amsterdam: “We hebben moderne ritmes gecombineerd met een eclectische mix van elektronische en akoestische instrumenten. Er is een gevoel van veelzijdigheid en progressie in het nieuwe Vandebron-geluid, dat perfect de overgang van het merk van voor iedereen naar de Innovatieve Explorer weerspiegelt.”

Naast de brandscore, het soundlogo en auditieve guidelines voor het gebruik en inzet van het geluid paste het team van Amp.Amsterdam ook zogenoemde versioning toe om de brandscore perfect te laten samenwerken met de beelden van de nieuwe televisiecommercial, die is ontwikkeld door Wefilm.

Isabelle Cannoo, Brand Manager bij Vandebron: “De start van hoofdstuk 2 van de energietransitie vraagt om een nieuw geluid, dat past bij hetgeen onze campagne voor staat: 100 procent groene energie, 100 procent van de tijd beschikbaar maken door middel van slimme technologische oplossingen. In samenwerking met Amp.Amsterdam hebben we een toekomstbestendig, hoopvol geluid ontwikkeld dat bijdraagt aan dit verhaal.” -

Het komende jaar zal de auditieve identiteit van Vandebron verder uitgerold worden.

www.vandebron.nl

www.ampamsterdam.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.