&.agency en Yes We Can Clinics werken samen voor docuserie over influencers

&.agency en Yes We Can Clinics werken samen voor docuserie over influencers

Storytelling bureau &.agency en Yes We Can Clinics hebben de handen ineen geslagen voor de productie van de docuserie Help! Daarin wordt laten zien hoe influencers hun platform gebruiken om maatschappelijke onderwerpen aan te kaarten.

In de vijfdelige docuserie neemt Sophie Ousri de kijker mee naar Yes We Can Clinics, de kliniek waar zij zelf een aantal jaar geleden in behandeling is geweest. Hier ontmoet ze bekende vrienden en oud-fellows (andere jongeren die in de kliniek hebben gezeten). Met hen gaat ze in gesprek over verslaving, depressie en mentale gezondheid. Zo spreekt ze de 21-jarige Jelle die jarenlang drugs gebruikte.

Ook praat ze met Merlijn Kamerling over de depressie en het overlijden van zijn vader, Antonie Kamerling. En met de aan social media verslaafde Julia gaat ze terug naar de kliniek waar zij leerde dat ze offline een veel mooier leven kon leiden. Sophie Milzink, Jiami Jongejan en Jeroen van Holland zijn ook te zien in de serie.

Hart onder de riem

Toen Sophie Ousri haar ervaringen met Yes We Can Clinics openlijk deelde op social media, merkte ze dat ze veel reacties ontving van jongeren die steun vonden in haar verhaal. Sophie Ousri: “Samen met &.agency heb ik gezocht naar een manier om mijn verhaal en die van anderen te kunnen vertellen en delen. Met deze serie hoop ik nog meer jongeren te bereiken die vechten tegen mentale problemen en verslavingen. Ik wil hen een hart onder de riem steken, door samen met mijn fellow influencers te onderzoeken wat je kan doen als je geen uitweg meer ziet. Ik wil laten zien dat er een uitweg is en dat, ook al voelt het niet zo, je er niet alleen voor staat”.

Voorbeeldfunctie

Het project betreft een samenwerking tussen &.agency en Yes We Can Clinics waarbij regisseur Jonathan de Jong is aangehaakt voor de documentaireserie. De content productie en media strategie is gedaan door &.agency. Britt Hogenhuis (34), mede-eigenaar van &.agency: “We zien dat influencers zich steeds meer bewust zijn van hun voorbeeldfunctie en niet alleen maar een perfect beeld willen laten voorschotelen. Steeds meer influencers voelen een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze delen hun persoonlijke verhaal en willen zich inzetten om anderen te helpen en inspireren. Sophie laat zien dat dit kan en we hopen dat meerdere influencers volgen”.

De eerste aflevering van de serie is vanaf 17 maart 2022 te zien op het YouTube-kanaal van Yes We Can Clinics. Vanaf 24 maart 2022 kunnen de resterende afleveringen (met de bekende gasten) bekeken worden.

Credits:

Director: Jonathan de Jong | Edit: Bastiaan Brand | Presentatrice: Sophie Ousri | Bureau: &.agency | Creative producer: Jeroen de Haas | Production Assistant: Suzanne Broeders | Strategy Director: Sophie van der Schaft | New Business director: Britt Hogenhuis

www.yeswecanclinics.nl

www.and-agency.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.