Arjen Lubach stopt eind 2024 met Avondshow en VPRO

Arjen Lubach stopt eind 2024 met Avondshow en VPRO

Arjen Lubach stopt eind 2024 met de Avondshow (NPO1) en verlaat daarmee ook de VPRO. De Avondshow wordt sinds februari 2022 gemaakt waarbij deze telkens in periodes van maandag tot en met donderdag op NPO1 wordt uitgezonden. Er wordt van 2 september tot november 2024 nog een laatste seizoen gemaakt.

De Avondshow is in feite een dagelijkse opvolger van Zondag met Lubach dat van november 2014 tot maart 2021 is uitgezonden.

Arjen Lubach was de afgelopen jaren de nummer 1 in de Media100.

De VPRO en Arjen Lubach maakten bekend dat nog niet bekend is wat de toekomstplannen zijn van Arjen Lubach, maar dat wel duidelijk is dat presentator/comedian niet klaar is met comedy op de Nederlandse televisie. Ondertussen wordt gespeculeerd waar Arjen Lubach in 2025 te zien zal zijn.

Arjen Lubach: “Tien jaar lang kregen wij alle ruimte en kansen om satirische televisie te maken voor de VPRO. Ik ben de VPRO daar onmetelijk dankbaar voor. Het contact met alle VPRO-ers heb ik altijd als zeer prettig ervaren, zowel zakelijk als persoonlijk. Toch is het soms tijd voor nieuwe avonturen en komt er nu een einde aan onze samenwerking. Maar niet getreurd: komische televisie maken zit in mijn bloed, dus Nederland is nog niet van ons af.”

Willem van Zeeland, hoofdredacteur VPRO: “Arjen Lubach heeft met zijn team tien jaar klassieke televisie gemaakt voor de VPRO. Het maakte hem tot een belangrijke stem in Nederland en hij wist met zijn scherpzinnige humor miljoenen mensen te bereiken. Eerst wekelijkse in Zondag met Lubach en sinds 2022 met de dagelijkse Avondshow.

Met dat programma en met dit hechte team groeiden ze naar een bewonderenswaardig hoog niveau. Wij kijken daar dankbaar en met veel plezier op terug. Gelukkig kunnen we op YouTubeen NPO Start al die memorabele momenten nog terugzien. Van America First – The Netherlands second tot de Farao der Nederlanden en van Wilders Concreet tot een geschiedenislesje Israël en Gaza en de TikTok van Alexia. We bedanken Arjen en zijn team, en de producent Human Factor voor de plezierige samenwerking met tien jaar onvergetelijke televisie bij de VPRO.”

De Avondshow met Arjen Lubach is een coproductie van Human Factor en VPRO.

www.vpro.nl

www.npo.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[DutchMedia Podcast]: uitgebreid gesprek met Thijs Muller van Havas Media

20-07-2024 | 14:32:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

NPO FunX vernieuwt vormgeving en slogan

13-07-2024 | 15:52:00
NPO FunX heeft zijn vormgeving, logo en slogan vernieuwd, De slogan van het radiostation is voortaan Your city, Your sound

NPO kreeg in 2023 circa 100 miljoen euro meer belastinggeld: NPO kost meer dan 1 miljard euro

26-06-2024 | 13:28:24
De NPO kreeg in 2023 99 miljoen euro meer aan belastinggeld dan 2022.  Van overheidswege werd 992,7 miljoen euro overgemaakt (174,5 miljoen kwam vanuit de Ster)

Eppo Bruins krijgt als minister dossier NPO; demissionair D66-staatssecretaris waarschuwt

26-06-2024 | 13:26:00
Demissionair D66-staatssecretaris Fleur Gräper-Van Koolwijk waarschuwt de Tweede Kamer in haar laatste brief over de NPO om de huidige concessie niet tot 1 januari 2028 te verlengen, maar het liefst tot 1 januari 2029

[DutchMedia Podcast] Mandy van der Wal over Cannes Lions, DPG Media/RTL Nederland en meer

24-06-2024 | 00:51:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.