Auke Boersma CEO Adcombi

Auke Boersma CEO Adcombi

Sinds 1 april 2021 is Auke Boersma CEO van MarTech-platform Adcombi. Binnen het bedrijf wordt Boersma verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, de verdere groei en de internationale expansie van het bedrijf, dat wereldwijd een SaaS-oplossing biedt voor programmatic advertising op lokaal niveau aan merken en retailers zoals Coca-Cola, Heineken, Volksbank Raiffeisenbank, Ben & Jerry’s en VW Group.

Eerder was hij binnen Adcombi als consultant en strategisch adviseur onder andere betrokken bij de marktverkenningsactiviteiten in Zuidoost-Azië. Daarvóór heeft hij meerdere leidinggevende posities bekleed in advertising en in de MarTech-industrie in Europa, onder meer bij AdLink Group, European Directories en Scoot Media, lanceerde hij Light Reaction voor Xaxis en werkte hij voor GroupM in Azië-Pacific.

In zijn rol als CEO wordt Boersma verantwoordelijk voor de verdere uitrol van de gepatenteerde Adcombi-technologie die merken en retailers in staat stelt om (inter)nationale advertentiecampagnes geautomatiseerd om te zetten in duizenden lokale programmatic campagnes. Naast verdere uitbreiding in Europa treft het bedrijf op dit moment voorbereidingen om een kantoor in Singapore te openen. Van daaruit wil het zich richten op Zuidoost-Azië.

Gerrit Reinders, oprichter van Adcombi: “Adcombi staat aan de vooravond van serieuze internationale scaling. Met het aantrekken van Auke als CEO voegen we direct internationale SaaS-expertise toe aan onze organisatie. Auke heeft bewezen binnen het programmatic ecosysteem succesvol MarTech-bedrijven internationaal op te kunnen schalen. Daarnaast past zijn aanpak goed bij de groeiambities van Adcombi.”

Auke Boersma: “Ik werk inmiddels zeven maanden aan verschillende projecten voor Adcombi en de gesprekken die ik als onderdeel daarvan in de FMCG-, retail-, bank- en automotive industrie heb gevoerd, bevestigen hoe bijzonder de SaaS-oplossing van Adcombi is. Die enorme potentie plus de strategische doelstellingen en wensen voor expansie en groei zijn voor mij belangrijke pijlers waarop ik deze carrièrebeslissing met veel plezier en energie neem. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met Gerrit en de 25 Adcombi-collega’s het volgende level in te gaan.”

www.adcombi.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.