Marketing Report
Babbage Company & Loo van Eck gaan samen verder nieuws

Babbage Company & Loo van Eck gaan samen verder

Babbage Company, de verbindende schakel in het netwerk van marketing, communicatie- en content professionals en Loo van Eck, de specialist in communicatie- en schrijftrainingen, slaan de handen ineen en gaan als groep een nieuwe fase in. Voor de verdere groei is investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners als meerderheidsaandeelhouder aan boord gehaald. De totale omzet van de groep bedraagt naar verwachting dit jaar circa 50 miljoen euro.

Babbage Company en Loo van Eck vullen elkaar goed aan qua expertise, doelgroepen en opdrachtgevers. Babbage Company en Loo van Eck behoren per 1 september 2023 tot dezelfde groep, maar blijven zelfstandig en naast elkaar opereren onder de eigen (merk)naam. De komende periode onderzoeken beide bedrijven de mogelijkheden tot synergie en nieuwe gezamenlijke initiatieven.

Lieke Severijns doet stap terug

Lieke Severijns, Managing Director van Babbage Company: "Na 25 jaar ondernemerschap en een 40-jarige carrière in de sector, is dit een mooi moment voor mij om Babbage Company los te laten. Er staat een prachtig bedrijf, waar ik enorm trots op ben. Met een fantastisch divers en inclusief team, waar ik heel veel vertrouwen in heb. Onze kernwaarden persoonlijk, betrokken en deskundig staan hoog in het vaandel en ik ben ervan overtuigd dat die ook in de toekomst leidend blijven. In de combinatie met Loo van Eck en Synergia als partner ligt er een stevig fundament voor verdere groei."

Carina Snaas zal aantreden als Algemeen Directeur, vergezeld door de partners Monique van Vliet en Iwein Trel, de nieuw toetredende partners Yke Hoekstra en Karel Beekman, en aangevuld met MT-leden Merlijn Wessels en Michiel de Zwart, waarmee zij het managementteam vormt.

Afscheid Loo van Eck

Hans van Eck: "Loo van Eck is klaar voor de volgende stap. Door de samenwerking met Babbage Company en Synergia verwacht ik dat de stevige groei van Loo van Eck gaat doorzetten. Ik heb er vertrouwen in dat als de beide bedrijven de kennis en kunde bundelen én de groep kunnen uitbouwen, ze binnen enkele jaren de grootste communicatiespeler in Nederland zijn. Babbage Company en Loo van Eck passen goed bij elkaar, zowel qua cultuur, kernwaarden als ambitieniveau."

Martijn Jacobs en Danielle Westerhof zijn al jaren de bepalende gezichten van Loo van Eck en blijven als directie/partners de organisatie verder ontwikkelen.

www.babbage.nl

www.lve.nl

www.synergia.nl

Lees ook:

Only creative entrepreneurs neemt Videohelden over

06-12-2023 | 15:15:00
Met de toevoeging van Videohelden zet Only een stap in digital videocontent als onderdeel van het uitbouwen van haar full-service digital netwerk

Conversionista sluit zich aan bij Fabrique en Q42

22-11-2023 | 08:00:00
Het Scandinavische CRO-bureau Conversionista kondigt zijn uitbreiding naar Nederland aan

Marketing automations experts Ematters en RapidSugar gaan samen

21-11-2023 | 12:50:50
Per 1 november 2023 zijn marketing automation expert Ematters en RapidSugar samengegaan. Beide merken blijven onafhankelijk vanuit het eigen merk opereren, maar bundelen hun krachten.

Kompas Publishing neemt Gids.tv en Weer.nl over van Talpa Network

03-10-2023 | 10:23:00
Met de overname zet Kompas Publishing in op verdere uitbreiding van haar portfolio

Dawn gaat verder onder de naam Springbok, Jurian van der Hoeven en Marjolein Huisinga gaan bureau leiden, andere rol Inge Ligthart

29-09-2023 | 08:00:00
Met de rebranding zet het de volgende stap als onderdeel van de internationale digitale en creatieve agency voor positieve groei

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.