Marketing Report
BBC Studios benoemt Bram Husken tot Vice President Benelux

BBC Studios benoemt Bram Husken tot Vice President Benelux

BBC Studios heeft Bram Husken per 1 november 2023 benoemd tot Vice President Benelux. Hij is verantwoordelijk geworden voor de algehele Benelux-operatie en daarmee ook voor de commerciële strategie van alle BBC-gelabelde diensten en content.

Hij werkte vanaf januari 2004 tot januari 2023 bij Paramount waar hij in het laatste jaar Vice President Content Distribution & Management Noord-Europa was.

Bram Husken: “Het is een spannende tijd om bij BBC Studios in Amsterdam te komen werken. Het is een iconisch merk dat een indrukwekkende trackrecord heeft voor zeer goede content, creativiteit en business in de creatieve sector hier, dus ik ben verheugd om bij te dragen aan verdere groei van het merk in de Benelux.”

BBC Studios heeft verder Hale Besen Mouritz benoemd tot Director of Programming voor de diensten in de Benelux en Scandinavië. Ook is ze verantwoordelijk voor de merken en bewustzijn van BBC Studios aanwezigheid. Hale Mouritz is sinds juni 2021 Head of Programming voor zowel de lineaire als VOD-diensten.

Voorheen was Simon Cottle, Vice President Affiliate Sales West Europa verantwoordelijk die met pensioen gaat. Zijn rol wordt met de benoemingen gesplitst. Bram Husken rapporteert aan Arran Tindall. Hij is Chief Commercial Officer Executive Vice President EMEA Key Markets. Deze rol heeft hij sinds maart 2023, sinds maart 2021 is hij verantwoordelijk voor de EMEA Key Markets bij BBC Studios.

De commerciële tak van de Britse BBC is in Nederland en België actief met een Nederlandse versie van BBC First.

Verder worden de commerciële zenders BBC News en BBC Entertainment alsmede de publieke zenders BBC One, BBC Two, BBC Three, Cbeebie en CBBC gedistribueerd. De BBC werkt met zowel Nederlandse als Luxemburgse uitendlicenties en is sinds 2021 met een kantoor in Amsterdam actief. Talpa Media Solutions verzorgt sinds 2019 de reclameverkoop voor BBC First. Area Media (van Paul Israël) is sinds 2015 de adviseur/vertegenwoordiger voor de distributie van zenders van BBC Studios.

Naast de tv-zenders wordt BBC-content ook verkocht aan reguliere omroepen alsmede streamingdiensten en samengewerkt met bijvoorbeeld VDS Publishers voor TopGear Magazine.

In Scandinavië lanceerde BBC Studios eerder dit jaar een VOD-dienst onder de naam BBC Nordic+,waar drama, documentaires en amusement beschikbaar is. In Nederland bestaat een dergelijke dienst (nog) niet.

BBC Studios is sinds april 2022 lid van brancheorganisatie Screenforce.

www.bbcbenelux.com

www.bbcstudios.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Viaplay komt met reclameversie streamingdienst

24-04-2024 | 01:35:00
Viaplay heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers aangekondigd met een reclameversie te kommen. Deze versie zou omstreeks de zomer worden gelanceerd

TBWA en NS inspireren mensen met merkcampagne om de trein te nemen

23-04-2024 | 14:04:00
De NS lanceert in samenwerking met TBWA\NEBOKO een campagne die het merk een richting geeft. Het doel is om meer Nederlanders te inspireren

Dentsu Creative ontwikkelt hardloop-campagne Nationale-Nederlanden

22-04-2024 | 16:08:29
Nationale-Nederlanden (NN) wil ook de beginnende hardloper in beweging brengen om zo bij te dragen aan het welzijn van een zo groot mogelijke groep mensen

UM, Alfred, Talpa Network & Praxis ontwikkelen reality-klusprogramma Het Blok

22-04-2024 | 15:19:00
UM ontwikkelde de contentstrategie van het reality-klusprogramma Het Blok, waarin Praxis zich positioneert als partner voor het verduurzamen van je woning

Blauw Gras (ACE) ontwikkelt campagne-app RTL Nieuws & Entertainment

22-04-2024 | 15:19:00
Blauw Gras (ACE) heeft voor en met RTL Nederland de campagne ontwikkeld voor de vernieuwde app van RTL Nieuws & Entertainment. De campagne wordt gevoerd via tv, abri's en online
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief