Marketing Report
Ben & Jerry’s lanceert ijssmaken in samenwerking met nieuwkomers nieuws

Ben & Jerry’s lanceert ijssmaken in samenwerking met nieuwkomers

Ben & Jerry’s lanceert Sunny Honey Home, een ijssmaak die is ontwikkeld in in samenwerking met ondernemende nieuwkomers. De productlijn brengt de smaken van hun thuislanden zoals Marokko, Afghanistan en Syrië naar het ijsschap.

Acht ondernemende nieuwkomers werkten samen met hun bondgenoten van TERN (The Entrepreneurial Refugee Network) en DELITELABS om een de smaak te creëren.

Als onderdeel van het project ontvingen de deelnemers begeleiding en training om hun vaardigheden in productonderzoek en -ontwikkeling, marketing en communicatie te verbeteren. Ze kwamen als gemeenschap samen en bundelden hun vaardigheden en ervaringen om Sunny Honey Home te creëren. Met een deel van de opbrengsten van de nieuwe smaak worden startende ondernemingen van nieuwkomers ondersteund.

Samenwerking

Fred Kastner, medeoprichter van TERN: " Nieuwkomers zijn vaak zeer ondernemend, en dit ondernemerschap kan een geweldige springplank voor hen zijn om hun leven opnieuw op te bouwen. Wat ons het meest enthousiast maakt over Sunny Honey Home is de toegevoegde waarde die het team van creatieven uit onze gemeenschap aan het project heeft gebracht. Daarom willen we ervoor zorgen dat het product een blijvende impact heeft. We kunnen niet wachten om een pint van deze heerlijke creatie uit de vriezer te halen."

Tess Vanacker, social mission manager bij Ben & Jerry's Benelux: "We werken al jaren samen met onze maatschappelijke partners TERN en DELITELABS om nieuwkomers te begeleiden naar ondernemerschap of werk. Sunny Honey Home komt voort uit de samenwerking met acht getalenteerde nieuwkomers, die het rijke culturele erfgoed van hun thuislanden meebrachten naar de Ben & Jerry's-ijsfamilie. Daar zijn we ontzettend trots op!”

Hanna Wieten, Social Entrepreneur & Managing Director bij DELITELABS: “De Ice Cream Challenge is een heel mooi voorbeeld van hoe bedrijven innovatie kunnen stimuleren door diversiteit te omarmen en mensen met verschillende achtergronden actief te betrekken bij hun projecten.”

www.glasnost.amsterdam

www.benjerry.nl

www.up-collective.com

www.delitelabs.com

Lees ook:

Glasnost werkt voor datingapp Fruitz

12-09-2023 | 08:30:00
Glasnost, onderdeel van ACE, gaat aan de slag om de naamsbekendheid van de app in Nederland te vergroten onder Gen Z door middel van earned pr, campagnes en partnerships

Oatly opent eerste pop-up store in Amsterdam

05-07-2023 | 12:31:30
Oatly introduceert deze zomer plantaardig softijs. Om de aanwinst van Oatly Soft Serve te vieren, opent Oatly haar eerste pop-up store in Amsterdam

[Interview] Kirsten Vermeer (Unilever) over Magnum: relevant blijven door altijd voorop te lopen

03-07-2023 | 11:22:00
Onlangs lanceerde Unilever voor het merk Magnum de pleasure is always on campagne om de smaken Magnum Double Sunlover & Starchaser te lanceren. Daarbij is na vier jaar opnieuw een evenement georganiseerd onder de noemer Magnum Festival

Magnum organiseert Magnum Sleepover Festival

21-06-2023 | 14:56:00
Op 9 juni werd na vier jaar opnieuw de Magnum Sleepover georganiseerd, dit keer in de vorm van een festival

[Interview] Fleur Osté over het activatiemodel van Ben & Jerry’s

31-05-2023 | 17:00:00
Ben & Jerry's profileert zich nadrukkelijk maatschappelijk en politiek met een actie om halve bakken ijs tegen - het in hun optiek - halfbakken Haagse politieke beleid te keren als het gaat om het recht op werk voor asielzoekers in Nederland. We spreken hierover met Fleur Osté, Lead Ben & Jerry's Benelux

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.