Bereik digitale versie kranten voortaan door NMO gerapporteerd

Bereik digitale versie kranten voortaan door NMO gerapporteerd

NMO is gestart met het publiceren van het bereik van de digitale versie van dagbladen. NMO doet dit onder de noemer gemiddeld bereik editie print + digitale replica. Losse cijfers voor de digitale versie en het verschil tussen de week- en weekendedities worden beschikbaar gesteld voor de (betalende) deelnemende uitgevers en mediabureaus en zijn niet kosteloos openbaar beschikbaar.

De publicatie is gestart met de publicatie van de NMO Print & Merken Monitor 2023-IV. Voorheen maakte het bereik van digitale versies van de dagbladen geen onderdeel uit van de printbereiksdata. Daartoe is data uit NMO Online toegevoegd.  Door de combinatie van print en digitaal krijgt de markt volgens NMO inzicht in het totale editiebereik van dagbladen.

De digitale versie van kranten bevatten exact dezelfde inhoud als de papieren krant, waarbij deze soms extra en/of doorklikbare advertenties bevatten en daarbij online eerder beschikbaar zijn dan de papieren versie.  Het bereik van een digitale replica wordt gemeten in NMO Online volgens een door de markt goedgekeurde methodiek: er wordt bereik gerealiseerd op het moment dat de digitale replica van een titel geopend wordt in een app of in een browser.

Bij NPMM 2023-IV bestaat de veldwerkperiode voor het printgedeelte uit vier kwartalen (Q4 2022 t/m Q3 2023). Voor de rapportage van de digitale replica’s wordt het laatste kwartaal (Q3 2023) als basis genomen. Beide bronnen worden door middel van fusie samengebracht in één dataset. De fusie is uitgevoerd door Ipsos I&O en stond onder begeleiding van de NMO Expertgroep Digitale replica.

Patricia Sonius, directeur onderzoek van NMO: “In de huidige gedigitaliseerde wereld levert het gemiddeld bereik van alleen print een incompleet beeld op. Door het bereik van digitale versies van dagbladen ook mee te nemen in de cijfers, bieden we inzicht in het totale bereik. Dat is voor alle gebruikers van NPMM-data een enorme aanwinst. Ik ben er trots op dat we dat met elkaar hebben weten te bewerkstelligen.”

www.nationaalmediaonderzoek.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Audify] NMO-maandcijfers mei 2024: NPO Radio 2 grootste radiozender

14-05-2024 | 15:46:00
Audify heeft de april-maandcijfers bekendgemaakt aan de hand van cijfers uit het NMO Luisteronderzoek. Daaruit blijkt dat de luistertijd van radioluisteraars met 131,1 minuten per dag stabiel is

[Audify] NMO-maandcijfers april 2024: NPO Radio 2 grootste radiozender; Qmusic grootste in 20-49

14-05-2024 | 15:46:00
Audify heeft de april-maandcijfers bekendgemaakt aan de hand van cijfers uit het NMO Luisteronderzoek. Daaruit blijkt dat de luistertijd van radioluisteraars met 131,1 minuten per dag stabiel is

[Audify] NMO-maandcijfers maart 2024: NPO Radio 2 nog steeds grootste radiozender; Qmusic grootste in 20-49/25-65

09-04-2024 | 16:41:00
Audify heeft de maart-maandcijfers bekendgemaakt aan de hand van cijfers uit het NMO Luisteronderzoek. Daaruit blijkt dat de luistertijd van radioluisteraars licht gedaald is naar 131,1 minuten per dag (was 135,5 minuten)

René Zeedijk bestuurslid NMO

28-03-2024 | 12:35:00
René Zeedijk is Adjunct Directeur Digital Sales & Head of SIM Advertising bij DPG Media sinds 2022

NMO publiceert Mediatrends 2023

18-03-2024 | 17:47:00
Vandaag publiceert het Nationaal Media Onderzoek (NMO) de derde editie van NMO Mediatrends. Het rapport is een belangrijke informatiebron voor het bezit en het gebruik van devices voor mediaconsumptie
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.