Bert Habets CEO van ProSiebenSat.1 Media

Bert Habets CEO van ProSiebenSat.1 Media

Bert Habets is per 1 november 2022 benoemd tot CEO van ProSiebenSat.1 Media. Bert Habets was in mei 2022 door de aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van het Duitse mediabedrijf.

Bert Habets volgt de inmiddels teruggetreden Rainer Beaujean op die pas 10 maanden CEO was van het mediabedrijf en daarvoor 2,5 jaar CFO was. Bert Habets was van april 2017 tot april 2019 CEO, respectievelijk co-CEO van RTL Group nadat hij van februari 2008 tot juni 2017 CEO van RTL Nederland was.

Bert Habets: "Sinds ik eerder dit jaar lid werd van de Raad van Commissarissen van ProSiebenSat.1 Media heb ik ervaren hoe fantastisch dit bedrijf is. ProSiebenSat.1 is een van de sterkste merken en meest succesvolle bedrijven in de entertainment en digitale industrie. Ik vind het een eer om per 1 november de rol van Chief Executive Officer over te nemen van dit innovatieve en creatieve bedrijf. Ik kijk er naar uit om met mijn collega's van het Exectuive Board samen te werken alsmede de 7800 enthousiastse entertainment en digitale collega's."

Dancemuseum

Na zijn plotselinge vertrek bij RTL Group werd hij in oktober 2021 voor 8 maanden CEO van het Griekse Antenna Group waar hij in stilte vertrok. Verder bekleedde hij verschillende toezichtsfuncties waaronder bij het Concertgebouw, Canal+ Luxembourg en het gokbedrijf Fairplay. Ook was hij via Fourmation Entertainment betrokken bij de oprichting van Our House, het museum over electronische (dance) muziek.

4,5 miljard omzet

Er werken circa 7800 mensen bij ProSiebenSat.1 Media; het bedrijf is goed voor een jaaromzet van bijna 4,5 miljard euro (2021). ProSiebenSat.1 Media is vooral actief in Duitsland, Oostenrijk en Duitstalig Zwitserland.  

Van productiebedrijven, tv-zenders, streamingdiensten tot datingapps

Ook productiebedrijven Red Arrow Studios en Studio71 en een controlerend belang (53 procent) in het datingappbedrijf ParshipMeet Group vallen onder ProSiebenSat.1 Media dat in Unterföhring bij München is gevestigd.

De traditionele kernactiviteiten van het bedrijf zijn ondergebracht bij Seven.One Entertainment. Het gaat dan om tv-zenders als ProSieben, Sat.1, KabelEins, Sixx, Puls4, ATV en de streamingdienst Joyn. Ook de productiebedrijven SevenPictures en Seven.One Production vallen hieronder net als het saleshouse Seven.One Media.

Erik Huggers

De Nederlander Erik Huggers (oud-topman van Microsoft, Vevo, Verizon, Intel, BBC en Endemol) is sinds juni 2014 lid van de Raad van Commissarissen van ProSiebenSat.1 Media.

Berlusconi & ProSiebenSat.1 Media

MFE-MediaForEurope (voorheen Mediaset), het (officieel) in Nederland gevestigde beursgenoteerde mediabedrijf van de familie Berlusconi (Fininvest) is met een belang van meer dan 25 procent de grootste aandeelhouder van ProSiebenSat.1 Media. De overige aandelen van ProSiebenSat.1 Media zijn beursgenoteerd.

Opvallend is dat MFE-MediaForEurope – die sinds 2019 zijn belang in het Duitse mediabedrijf heeft opgebouwd – geen vertegenwoordiging heeft in de Raad van Commissarissen. Het Berlusconi-bedrijf, dat vooral actief is in Italië en Spanje, heeft volgens eigen zeggen thans geen plannen om een bod te doen voor een controlerend belang in ProSiebenSat.1 Media.

Geen décharge

Wel heeft MFE-MediaForEurope een sterke mening over de Raad van Commissarissen van ProSiebenSat.1 Media. Het bedrijf stemde in mei 2022 tegen décharge van onder meer Erik Huggers, mede omdat het ProSiebenSat.1 Media een gebrek aan transparantie en gebrek van het volgen van mininimumstandaarden op het gebied van corporate governance verwijt. MFE-MediaForEurope steunde wel de toekomstvisie van het bedrijf en de benoeming van Bert Habets.

Grootste Duitse concurrent RTL Group

ProSiebenSat.1 Media is de grootste concurrent van RTL Group (RTL Deutschland) in Duitsland waar Bert Habets de leiding over had. Vanaf 3 juli 2007 tot 29 juli 2011 was het bedrijf eigenaar van de Nederlandse operatie van het toenmalige SBS Broadcasting (thans Talpa Network).

www.prosiebensat1.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.