Marketing Report
Billy Grace: 5 nieuwe marketingfuncties door de komst van AI nieuws

Billy Grace: 5 nieuwe marketingfuncties door de komst van AI

Experts verwachten dat AI verregaande invloed zal hebben op (de toekomst van) marketing. Dat betekent ook dat er functies binnen marketing zullen ontstaan door de komst van AI. Dat is althans de verwachting van Mitch Voskuilen, CEO en founder van Billy Grace. Hij legt uit welke vijf  marketingfuncties er de komende jaren ontstaan door het gebruik van AI.

AI heeft impact op marketing

Mitch Voskuilen: "Je zou de opkomst van AI een beetje kunnen vergelijken met de komst van het internet. Vijftig jaar geleden bestond het vakgebied online marketing nog niet, maar inmiddels is dat een veelvoorkomende expertise binnen marketing-teams. Ik voorzie een soortgelijke ontwikkeling voor AI. Ik verwacht dat deze vijf rollen binnen veel marketing-teams gaan voorkomen. Sommige van die banen ontstaan al de komende jaren en andere functies laten misschien nog wat langer op zich wachten, maar dat AI voor nieuwe rollen binnen marketing gaat zorgen is een zekerheid."

1. AI-certificeerders

Steeds meer mensen leren werken met AI, maar dat betekent niet dat iedereen er even handig mee is. AI-certificeerders toetsen het kennis- en ervaringsniveau (junior, medior, senior) van collega’s. Zo weten bedrijven of (nieuwe) collega's daadwerkelijk expert zijn in het werken met AI.

2. AI-integratiepartner

Deze marketeer coacht zijn team om de juiste AI-toepassingen te kiezen. Curatie en begeleiding worden steeds belangrijker om te weten welke tools nodig zijn voor welke uitdagingen. Zonder doel, heeft een tool immers weinig nut. De AI-integratiepartner is de digitale transformatie expert van de komende jaren.

3. Innovatie-ambassadeur

Het is zonde als teams of afdelingen het wiel telkens opnieuw moeten uitvinden als het aankomt op nieuwe technologie. Een innovatie-ambassadeur zorgt dat kennis doorsijpelt naar de rest van de organisatie en handige, nieuwe applicaties overal worden toegepast.

4. Strategisch relatiemanager

AI geeft professionals meer tijd voor werk waarin ze het verschil maken, zoals persoonlijk contact. Community management verandert daardoor in strategisch relatiemanagement, dat draait om het bouwen van langdurige relaties. Een belangrijk verschil tussen mens en machine is de gunfactor, die laat zich immers lastig automatiseren. Strategische relatiemanagers realiseren die gunfactor.

5. Old school creatief

Een ander vakgebied waarin mensen het verschil maken: creativiteit. Wie weet maken we dankzij AI wel de terugkeer mee van de old school creatief, die pakkende slogans als I’m loving it bedenkt.

www.billygrace.com

Lees ook:

Michiel Frackers: Apple en Bitcoin vs Tesla en Ethereum

25-09-2023 | 09:43:30
De beste tech-investeringen van de laatste vijf jaar waren niet Apple of Bitcoin, maar Tesla en Ethereum

VIA Taskforce Creative verwelkomt eerste AI-persoonlijkheid

21-09-2023 | 11:07:00
Met deze samenwerking tussen mens en kunstmatige intelligentie nemen VIA en Esther een flinke stap richting de toekomst van het communicatievak

FD Mediagroep lanceert eerste Mid-Year Marketing Monitor

20-09-2023 | 10:33:00
Dit rapport biedt een kans om zowel recente uitdagingen als toekomstige trends te begrijpen die marketeers in de dagelijkse praktijk tegenkomen

Michiel Frackers: Singapore F1-weekend is hèt netwerkevent van Azië

19-09-2023 | 09:11:06
De week begon vrolijk toen bekend werd dat Messi's komst naar de MLS heeft geresulteerd in honderdtienduizend nieuwe abonnees voor Apple TV+

Abovo Maxlead lanceert AI Marketing Taskforce

14-09-2023 | 21:37:00
Om marketingteams te ondersteunen lanceert marktleider Abovo Maxlead een nieuwe dienstverlening: de AI Marketing Taskforce

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.