Bindinc. komt met VOD Insights

Bindinc. komt met VOD Insights

Bindinc. is gestart met een maandelijks overzicht van kijkgedrag en aanbod van streamingdiensten die actief zijn op de Nederlandse markt.

Het gaat daarbij om detailoverzichten van welke content waar beschikbaar is, wat het publiek waar bekijkt en hoe dit gewaardeerd wordt. Het gaat dan om subscription VOD platforms.

Het onderzoek wordt door Motivaction uitgevoerd bij 4.000 Nederlanders tussen de 16 en 80 jaar dat representatief is voor de Nederlandse bevolking. Bindinc. claimt de eerste en enige partij te zijn die dit overzicht biedt.

Tegen betaling kunnen afnemers toegang krijgen tot deze b2b-dienst. Met VOD Insights wordt ook inzicht gegeven in demografische gegevens zoals leeftijd en geslacht van kijkers.

Bindinc. denkt dat met deze data kunnen contentproducenten, omroepen en zenders, streamingplatforms en mediabureaus hun marktproposities kunnen versterken en zo beterde door hun gewenste doelgroep kunnen bereiken.

Branco Scherer, Manager New Business bij Bindinc. “De constant veranderende streamingmarkt groeit en is gefragmenteerd. Niemand weet waarom abonnees kijken, met wie en hoe vaak. Individuele VOD-spelers hebben hun eigen inzichten, maar er is geen totaaloverzicht van alle content of alle kijkers, of het gedrag van de kijkers. Dat overzicht biedt Bindinc. VOD Insights nu als enige in Nederland. Met onze recent gelanceerde dienst brengen wij nu voor het eerst het hele streaming landschap haarscherp in beeld.”

Bindinc. is eigendom van de publieke omroepverenigingen AVROTROS (25 procent) en KRO-NCRV (50 procent) alsmede DPG Media (25 procent). Bindinc geeft onder meer de omroepbladen Avrobode, Televizier, TV Film, KRO Magazine, NCRV Gids en Mikro Gids uit en is digitaal met onder meer tvgids.nl actief.

De Formule 1 in Saoedi-Arabië op Viaplay was de best bekeken streaming videocontent van maart, gevolgd door You van Netflix

Co-viewing top 3 in maart

De top drie van streaming videocontent in Nederland die het meeste samen gekeken werd in maart 2023:

  1. Incognito - Videoland
  2. Star Wars; The Mandalorian - Disney+
  3. Alice in Borderland - Netflix

www.bindinc.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.