blowUP media breidt samenwerking met Justdiggit uit

blowUP media breidt samenwerking met Justdiggit uit

blowUP media Benelux, onderdeel van Ströer, breidt haar partnership met Justdiggit uit. Met onmiddellijke ingang zullen alle campagnes, zowel op de Premium Plus digitale schermen als op classic (steigerdoekreclame), worden gecompenseerd door middel van de vergroeningsprojecten van Justdiggit in Afrika. Daarnaast wordt er geld opgehaald om Justdiggit bij haar activiteiten in Afrika te ondersteunen. 

Minimaliseren van milieu-impact

Nature-based solutions leveren 37 procent van CO reducties op, dus oplossingen zoals vergroening op grote schaal draagt bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Daarom breidt blowUP media Benelux de samenwerking met Justdiggit uit, waarin ze zich ertoe verbindt op grootschalige wijze land te herstellen in Afrika, wat zorgt voor meer water- en voedselzekerheid, verbetering van biodiversiteit en het herstel van ecosystemen. Wederom neemt blowUP media hiermee een belangrijke stap in het minimaliseren van de milieu-impact van haar activiteiten. 

Ernst Vos, CCO van de blowUP media Group: "blowUP media is sinds 2014 een partner van Justdiggit, waarbij we hen pro bono helpen met de verspreiding van hun groene boodschap naar een miljoenenpubliek. Onze bewustwordingscampagnes zijn te zien op al onze locaties in Nederland en België, en sinds april 2021 ook op digitale schermen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Premium Plus staat ook voor verantwoordelijkheid nemen door duurzamere keuzes en opties te creëren voor iedereen in de keten. Met Justdiggit als Plusproject proberen we onze klanten en partners daadwerkelijk onderdeel te maken van iets groters bij inzet van onze media assets."

Uitstoot media-inzet transparant maken

Om de uitstoot bij media-inzet transparant te maken voor klanten, zal blowUP media gebruik maken van natureOffice certificaten die de CO-uitstoot kwantificeren en inzichtelijk maken. Het certificaat bevestigt de totale uitstoot die door blowUP media gecompenseerd zal worden. Deze besparingen kunnen worden gebruikt als onderdeel van de eigen duurzaamheidsprojecten van een bedrijf en zullen geheel kosteloos worden verstrekt. Naast de compensatie van haar mediacampagnes, zal blowUP media op jaarlijkse basis een financiële bijdrage leveren aan een lokaal vergroeningsproject, genaamd een Plusproject, van Justdiggit in Tanzania.

Sinds 2016 worden de classic campagnes van blowUP media in Nederland en België geprint op het 100 procent recyclebaar materiaal ECHO en zijn er tot nu toe 70 ton PET-flessen verwerkt en 93 ton PVC bespaard. Voor de digitale schermen maakt blowUP media gebruik van duurzame leveranciers waarin zowel de productie als het gebruik ervan op circulaire basis is. Ook draagt blowUP media actief bij aan binnenstedelijke vergroening door de aanleg van verticale tuinen. Op deze manier zorgt elke vierkante meter advertising voor vierkante meters vergroening.

Justdiggit maakt droog land in Afrika weer groen

Justdiggit is op een missie om de aarde af te koelen door verdroogde landschappen in Afrika te herstellen. Samen met boeren, gemeenschappen en lokale partners maken ze droog land weer groen. Dit heeft een positieve en meetbare impact op de biodiversiteit, water en voedselzekerheid, de natuur en uiteindelijk zelfs het klimaat!

Justdiggit combineert communicatie, mobiele technologie en media om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van vergroenen, zowel in Afrika als Europa. Ze werken samen met lokale gemeenschappen en partners door middel van verschillende vergroeningstechnieken. Voorbeelden van deze technieken zijn het opvangen van regenwater door middel van het graven van zogenaamde ‘earth smiles’, en het terugbrengen van bomen (Treecovery). Met het toepassen van deze technieken is er al meer dan 380.000 hectare droog land hersteld, zijn er 315.000 earth smiles gegraven en al meer dan 14 miljoen bomen teruggebracht. 

Merel Rikveld, Manager Communications Europe van Justdiggit: "blowUP media is sinds dag één een hele belangrijke partner van Justdiggit in het verspreiden van de boodschap in diverse Europese landen. Het is fantastisch om te zien dat zij de samenwerking verder uitbreiden en nog een extra stap zetten in hun duurzaamheidsstrategie. We kijken er naar uit om behalve op het gebied van communicatie nu ook meetbare stappen te zetten op het gebied van vergroening."

www.justdiggit.org

www.blowup-media.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

blowUP media lanceert twee LED-schermen in Rotterdam

29-02-2024 | 13:47:00
ALEX, het driezijdige digitale scherm van 21 m2 dat vanuit het plafond naar beneden komt, is geschikt voor multi-product of multi-feature advertising

HUB (blowUP media) en Natwerk ontwikkelen (D)OOH activatie H&M

21-12-2023 | 09:49:00
De innovatieve afdeling van blowUP media, HUB, brengt (D)OOH campagnes tot leven

Dentsu en OOH-partners slapen buiten tijdens Sheltersuit Sleep Out

04-12-2023 | 06:49:00
Tijdens dit evenement sliepen werknemers van dentsu en out-of-home partners één nacht buiten om geld op te halen voor de Sheltersuit Foundation

blowUP media, Doneasy en Justdiggit ontwikkelen interactieve fundraising experience

25-11-2022 | 10:12:01
In het weekend van 19 en 20 november stond Hoog Catharijne helemaal in het teken van vergroening. blowUP media, Doneasy en Justdiggit hebben samen met shopping center Hoog Catharijne de handen ineen geslagen om op een positieve en innovatieve manier aandacht te vragen voor het klimaat

The Raindance Project: DOOH bij evenement voor vergroening

23-08-2019 | 14:35:00
Op 14 september 2019 vindt de eerste editie van The Raindance Project plaats, een initiatief om vergroening te promoten van non-profitorganisatie Justdiggit

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.