blowUP media, Doneasy en Justdiggit ontwikkelen interactieve fundraising experience

blowUP media, Doneasy en Justdiggit ontwikkelen interactieve fundraising experience

In het weekend van 19 en 20 november stond Hoog Catharijne helemaal in het teken van vergroening. blowUP media, Doneasy en Justdiggit hebben samen met shopping center Hoog Catharijne de handen ineen geslagen om op een positieve en innovatieve manier aandacht te vragen voor het klimaat.

Door te bewegen konden bezoekers van Hoog Catharijne op de interactieve terminals van Doneasy een eigen boom als digital art piece laten groeien waarna 1 euro gedoneerd kon worden aan Justdiggit. Na iedere donatie toonden diverse grootformaat LED schermen van blowUP media in Hoog Catharijne realtime bedankt-content. Met een grote awareness campagne op alle schermen in en om het shopping center is de missie van Justdiggit om de aarde weer af te koelen gecommuniceerd en werden bezoekers uitgenodigd om ook in beweging te komen op verschillende activatieplekken in het shopping center. Voor iedere gedoneerde euro kan Justdiggit maar liefst 75 m2 droog land weer vergroenen in Afrika.

The Groundbreakers, het eerste groene merkactivatiebureau van Nederland, heeft geholpen om met een grote berg aarde op het Utrechtse stationsplein aandacht te vragen voor deze interactieve fundraising experience.

Justdiggit maakt droog land in Afrika weer groen

Communicatie is key binnen Justdiggit. Justdiggit gebruikt communicatie om de impact in Afrika te vergroten, om zoveel mogelijk boeren en pastoralisten te bereiken en om wereldwijd bewustzijn te creëren. Justdiggit past verschillende technieken toe. Denk hierbij aan rainwater harvesting door middel van het graven van zogenaamde earth smiles en het terugbrengen van bomen door middel van snoeitechnieken. Op deze manier is er al meer dan 300.000 hectares droog land weer groen gemaakt en zijn er meer dan 10 miljoen bomen teruggebracht. Door nature based solutions toe te passen kunnen we de opwarming van de aarde tegen gaan. Sterker nog, nature based solutions zijn maar liefst 37 procent van de oplossing van het klimaatprobleem. We moeten gedegradeerd land weer groen maken. Want als we de aarde kunnen opwarmen, kunnen we haar ook weer afkoelen.

blowUP media

Premium Plus Out of Home advertising. blowUP media is een impact-first bedrijf, met een duidelijke focus op innovatie, technologie en sustainability. En gebruikt daarbij media als force for good. Al sinds 2014 is blowUP media betrokken als mediapartner van Justdiggit.

Doneasy

Doneasy is de gamechanger in de wereld van fundraising. Het is een platform dat zich op een innovatieve manier richt op de consument. Transparantie en verbinding staan hierbij centraal. Door Doneasy worden voorbijgangers gestimuleerd om te doneren en de impact die zij hiermee maken wordt direct zichtbaar. De missie van Doneasy is to empower the culture of giving.

www.justdiggit.org

www.blowup-media.nl

www.doneasy.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.